23/07-17 20:15

Froome efter Tour-sejr: Næste år tangerer jeg rekordenFroome efter Tour-sejr: Næste år tangerer jeg rekorden

Chris Froome vandt søndag sit fjerde Tour de France. Etapesejren gik til hollænderen Dylan Groenewegen.

storybild

Paris. Chris Froome (Sky) vandt søndag sit fjerde Tour de France, og han mener selv, at det har været den hårdeste af de fire sejre i verdens største cykelløb.

- Hver af mine Tour-sejre har været unikke. Alle mine sejre er specielle på hver deres måde. Denne sejr vil blive husket som den hårdeste og tætteste af dem, siger Froome til Tourens hjemmeside.

Hvis Froome vinder for femte gang, vil han komme op på siden af de ryttere, der har vundet løbet flest gange.

Det er noget, briten vil gå efter næste år, siger han.

- Det er et privilegium at blive nævnt sammen med navne som Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain. Jeg vil gå efter rekorden næste år, siger Froome.

Tourens sidste etape, der traditionen tro førte til Paris, blev vundet af hollænderen Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), som vandt karrierens største sejr på Champs-Élysées.

Det lignede ellers en umulig mission, da Groenewegen åbnede spurten langt udefra, men hollænderen formåede at holde alle sine rivaler bag sig helt til mål på den berømte boulevard.

De seneste to år er etapen blevet vundet af André Greipel (Lotto Soudal), men meget sigende for tyskerens Tour de France, så faldt det heller ikke ud til hans fordel på årets sidste etape.

Tyskeren havde ellers masser af fart i cyklen til slut, men han overhalede først Groenewegen efter målstregen og måtte nøjes med andenpladsen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Hareide om smertehelvede: 'Når du...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Princess Natascha afslører sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx