Af Bo Poulsen - 06/02-14 23:11

Kronprinsen vil bremse OL-fråseriKronprinsen vil bremse OL-fråseri

Kronprins Frederik, der er medlem af IOC, er bekymret over de mange penge, der er brugt på vinter-OL i Sotji.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Årtiers eksplosive vækst i udgifterne til at afvikle de olympiske vinterlege kulminerer fredag, når russiske Sotji officielt åbner historiens dyreste OL, der koster 280 milliarder kroner. Det skriver Politiken fredag.

Overvågning: Lurer Putin i badet til OL?
Overvågning: Lurer Putin i badet til OL?

Den tendens skal bremses, siger kronprins Frederik, det danske medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

- Som forholdene er i dag, er det i sidste ende værtslandets egen beslutning, hvor mange penge det vil bruge på OL. Jeg er ikke i tvivl om, at de sportslige rammer i Sotji vil være uovertrufne.

- Det kan vi glæde os over, men jeg er enig med de IOC-medlemmer, der udtrykker bekymring over de mange penge, russerne har brugt, siger han til Politiken og henviser blandt andet til IOC's nye præsident, Thomas Bach, der længe har talt for mere bæredygtige lege.

Jamaicas bobslædefører vil skubbes af Usain Bolt
Jamaicas bobslædefører vil skubbes af Usain Bolt

OL's prisudvikling er et af de emner, som de 110 IOC-medlemmer har diskuteret de seneste dage ved den olympiske bevægelses 126. session i Sotji.

Blandt andet overvejer IOC at stille færre faste krav til kommende værter for både sommer- og vinterlege, ligesom organisationen opfordrer de næste værter til at bruge billige, nuværende eller midlertidige arenaer i videst muligt omfang.

- I fremtiden håber jeg, IOC måske kan tage ejerskab over nogle koncepter, som man lejer ud til en ny værtsby, der stiller det op, og så tager IOC det tilbage efter legene. Det kunne være forskellige midlertidige arenaer, siger kronprins Frederik.

Reklame giver Putin fingeren: 'OL har altid været lidt homo'
Reklame giver Putin fingeren: 'OL har altid været lidt homo'

De øgede udgifter har allerede skræmt potentielle værter for vinterlegene i 2022 væk – blandt andet München og Stockholm.

Tilbage i kapløbet er nu kun Oslo samt fire byer, der ikke har ry for at være vintersportscentre: Almaty i Kasakhstan, Beijing i Kina, Lviv i Ukraine og Krakow i Polen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lego-arving sælger ud igen: Dropper...
bt.dk
Selvom det lugter af trofæer i...
bt.dk
23-årige Maria er kristen og går med...
bt.dk
Lille studie: Kvinder kan få orgasmen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx