FCK's redningsmand: 'Dejligt at score mod Brøndby'FCK's redningsmand: 'Dejligt at score mod Brøndby'

Det så i 20 minutter ud til, at Brøndby skulle gå sejrende ud fra 'Slaget om København' i Parken, men det satte FCK's Thomas Delaney en stopper for, da han udlignede for FCK i overtiden.

storybild

Thomas Delaney fik Parken til at bryde ud i jubel, da han scorede efter 91 minutter. (Billede: Polfoto)

Han startede foråret som anfører - så røg han på bænken.

Søndag aften fik Thomas Delaney så lidt oprejsning, da han blev skiftet ind pausen i derbyet mod Brøndby. Dybt inde i overtiden udlignede FCK-spilleren således til 1-1 og forhindrede de blå-gule fra Vestegnen i at sejre i Parken for første gang i 10 år.

Drama i Parken: FCK-indskifter udligner i overtiden
Drama i Parken: FCK-indskifter udligner i overtiden

- Dejligt. Det er noget med Brøndby som FCK'er. Jeg er i en position, hvor jeg ikke spiller så meget, som jeg gerne vil. Selvfølgelig er det dejligt at få en rolle i så vigtig en kamp og score mod Brøndby, sagde Thomas Delaney efter kampen.

Brøndby-paraguayaneren Ariel Nuñez stod for kampens første mål, og i 20 minutter så det ud til, at det skulle blive det afgørende. Men sådan ville skæbnen det altså ikke.

Første derby-mål af Nunez: - Jeg er skuffet
Første derby-mål af Nunez: - Jeg er skuffet

Set bort fra de to mål, var det bestemt ikke en prangende kamp, som 32.846 mennesker var vidner til i Parken. FCK-træner Ståle Solbakken sagde det, som det var:

- Vi lavede for mange fejl, og Brøndby lavede for mange fejl. Det var ikke nogen specielt god kamp.

- De scorer, da vi er bedst, og det er bare et spørgsmål om tid, inden vi scorer. Men så scorede de. Men vi bliver ved og fortsætter med at skabe chancer, og det er en fortjent udligning. Vi skal kæmpe hårdt for det, men jeg er rigtig tilfreds med anden halvleg, tilføjede nordmanden.

20 fodboldfans anholdt efter
20 fodboldfans anholdt efter "New Firm"

Brøndby-træner Thomas Frank var tydeligt skuffet over at få uafgjort, når nu hans hold var et mulehår fra at slå ærkerivalerne. Men han erkendte, at resultatet afspejlede kampens forløb.

- Set over hele kampen på alle parametre, så er det jo fair nok, at den ender 1-1. Det er bare, når man er foran 1-0 så længe, så er det som at tabe. Specielt mod dem, når man tænker på, hvor meget det betyder for fans og klubben, sagde Thomas Frank, der mente, at kampen havde 'momenter af international klasse'.

Han fremhævede som alle andre fansene og stemningen på tribunerne, der igennem næsten alle 90 minutter overstrålede spillernes præstationer – ikke mindst med flotte tifoer i begge ender.

Kampen var en direkte duel om tredjepladsen og bronzemedaljerne, men med resultatet på 1-1 ligger FCK og Brøndby stadig henholdsvis nummer tre og fire i Superligaen med 47 point hver og en bedre målscore til FCK.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han hedder James - og er et godt bud...
bt.dk
Fodboldspiller fandt sin kone død:...
bt.dk
Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Forskere bag vild kræft-opfindelse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx