10/05-15 21:05

Pyha! Danmark slipper for 'dødskamp' ved VMPyha! Danmark slipper for 'dødskamp' ved VM

Danmarks ishockey-landshold overlever på første klasse. Vi er også med ved A-VM næste gang.

storybild

(Billede: Polfoto)

Der er jubel i dansk ishockey, efter at det søndag står klart, at landsholdet for 13. år på stribe undgår at rykke ned fra A-gruppen.

Danmarks Ishockey Unions direktør, Ulrik Larsen, er da også en lettet mand efter USA's 3-1-sejr over Slovenien, der medfører, at Danmarks sidste kamp mod slovenerne bliver uden betydning for nedrykningsspillet.

- Det er jeg utrolig tilfreds med. Det er aldrig sjovt at skulle ud i sådan en dødskamp, som det ville være blevet, hvis Slovenien havde taget point i dag. Det er skønt, at vi nu slipper for det, siger Ulrik Larsen.

- Jeg må sende en stor ros til spillerne, for de har virkelig kæmpet dette resultat hjem. De har ikke haft det nemt, fordi de har skullet høre for alle de afbud, der er indløbet, og nogen har nok tvivlet lidt på dem, lyder det fra direktøren.

Overlevelsen er sikret uden hjælp fra NHL-spillerne, og spillerne har selv fremhævet holdånden i stjernernes fravær. Det betyder dog ikke, at man i fremtiden vil undvære forstærkninger fra Nordamerika.

- Det er gået uden dem i år, men Danmark er en lille ishockeynation, og det er livsnødvendigt, at spillerne har lyst til at stille op for landsholdet.

- Vi har haft 10-11 markante afbud. At spillere bliver skadet og har forpligtelser over for deres arbejdsgiver er jo en ærlig sag, og det må man respektere.

- Men vi har også haft et par af de mere ærgerlige afbud. På den baggrund er det jo ekstra dejligt, at vi nu har klaret det, siger Ulrik Larsen.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx