Af - 13/01-16 09:41

Før EM: De danske stjerner lever med pressetFør EM: De danske stjerner lever med presset

Målsætningen om en semifinaleplads tynger hverken Mikkel Hansen og Mads Mensah.

storybild

(Billede: Polfoto)

Mikkel Hansen har ved de seneste mange slutrunder vist, at han har kunnet tage skridtet fra supertalent til verdensstjerne. I en alder af 28 år er han da også helt tryg ved at være den spiller, som det meste af modstanderne, fans og mediers fokus er på.

- Der er altid en forventning om, at jeg spiller godt, om det så er på landsholdet eller i Paris. Det er jo dejligt, at folk synes man spiller godt, siger verdensstjernen, som til daglig banker mål ind i den franske liga hos storklubben PSG Handball.

Optur! Dansk profil slipper med skrækken og er EM-klar
Optur! Dansk profil slipper med skrækken og er EM-klar

Her er han vant til at vinde titler. Det samme er målet med Danmark - selvom den officielle målsætning ved EM i Polen hedder en semifinale, hvilket også vil være en godkendt præstation.

- Hvis man kommer til semifinalen, så er det modstandere af høj kvalitet, man møder. Men der er høj kvalitet hele vejen rundt på vores hold, så det er naturligt at måle sådan en målsætning ud, siger Hansen.

Ulrik Wilbek måske tvunget til at sige farvel til håndbolden
Ulrik Wilbek måske tvunget til at sige farvel til håndbolden

Efter at have haft en mere joker-agtig rolle ved de seneste slutrunder er Mads Mensah en anden af de offensive kræfter, der skal træde i karakter, hvis det skal lykkes Danmark at ende blandt de sidste fire ved EM.

Men det er ikke noget, der tynger ham.

- Jeg vil gerne spille så meget som muligt, men jeg føler ikke, at presset er større end ved sidste slutrunde, siger den 24-årige Rhein-Neckar-Löwen-profil, som ved denne slutrunde er udset til at spille en fast position.

- Jeg kommer nok til at spille mere fast på playmakerpladsen sammen med Rasmus Lauge. Det passer mig fint. Så kan jeg koncentrere mig lidt mere på en enkelt ting.

LÆS OGSÅ: Ulrik Wilbek skal sikre Venstre borgmesterpost i Viborg

LÆS OGSÅ: Skader og franske klø og i Danmarks sidste EM-test

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx