Af - 10/09-14 18:34

Schumachers hjemkomst er en afgørende faseSchumachers hjemkomst er en afgørende fase

Hustruen Corinna Schumacher har gjort klar til Schumachers hjemkomst.

Bildstrecke im Grossformat »

Hjemme igen. Efter 254 dage indlæggelse kom beskeden tirsdag, at Michael Schumacher nu skal fortsætte vejen tilbage mod et normalt liv i familiens schweiziske hjem.

Og det er en god grund til, at tredje fase af rehabiliteringen skal foregå i velkendte omgivelser efter opholdene på hospitaler i først Grenoble (Frankrig) og siden Lausanne (Schweiz).

Schumacher udskrevet fra hospitalet
Schumacher udskrevet fra hospitalet

Mercedes holder fast i Schumacher: Vi fyrer ham ikke!
Mercedes holder fast i Schumacher: Vi fyrer ham ikke!

Til avisen Bild forklarer hjerneforsker og professor Manfred Spitzer, hvorfor det er vigtigt at komme hjem til velkendte farver, dufte og lys efter otte måneder på hospitalers kunstige lys og miljø. Han kalder det 'positive følelser'.

- Positive følelser spiller en stor rolle i behandlingen af hjerneskader og slagtilfælde, for smukke begivenheder bliver gemt i hjernen, siger Manfred Spitzer, klinikchef på universitetshospitalet i Ulm.

Medie: Schumacher kommunikerer med øjnene
Medie: Schumacher kommunikerer med øjnene

Han fortsætter:

- Enhver beskadiget hjerne har en forbløffende evne til genlæring og til at lære nyt, men det er kun muligt ved hjælp af positive følelser. Jeg kender ikke til Michael Schumachers tilstand, men hvis den er stabil, så vil omgivelserne betyde meget, siger Manfred Spitzer.

Derfor vil en hverdag sammen med hustruen Corinna Schumacher og børnene Gina-Maria (17 år) og Mick (15 år) tæt omkring sig også have en positiv effekt på den tidligere Formel 1-verdensmesters bedring.

Schumachers kone sælger racerkørerens privatfly
Schumachers kone sælger racerkørerens privatfly

Derfor er et nyt hus eller anneks, der er blevet opført på Schumacher-familiens grund ifølge tyske Bilds oplysninger ikke en slags 'mini-privatklinik', hvor Michael Schumacher skal indlægges. Han skal bo, hvor han altid har boet.

Nybyggeriet er i stedet et hus til hans far, der flytter ind for at være tæt på og deltage i sønnens behandling.

Schumachers kone takker for overvældende støtte
Schumachers kone takker for overvældende støtte

Med en en personlig formue på lige under 4 milliarder kroner er der rigeligt med penge til at sørge for en særdeles professionel behandling, selv om det foregår uden for hospital-regi.

Corinna Schumacher skulle ifølge Bild have planer om at ansætte et hold af 5-7 hjælpere som sygeplejersker og fysioterapeuter til at tage sig af husbonden.


LÆS OGSÅ: Michael Schumachers kone: Det går fremad

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Nu afsløres kronprins Frederiks portræt
bt.dk
Medinas frække natklub-show: Frit...
bt.dk
Christiania-advokat mødtes med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx