Af Ritzau - 15/08-16 00:29

OL-sejler vil bare hjem: Vi var stabile på lavt niveauOL-sejler vil bare hjem: Vi var stabile på lavt niveau

Den danske Nacra 17-båd kunne slet ikke leve op til forventningerne ved OL og sluttede udenfor top-ti.

storybild

Allan Nørregaard og Anette Viborg fik aldrig tingene til at fungere ved OL. (Billede: Reuters/Brian Snyder)

Den danske sejler Allan Nørregaard er klar til at tage det første fly hjem fra OL i Rio, efter at han sammen med makkeren Anette Viborg skuffede og sluttede som nummer 12 i Nacra 17-klassen.

Parret vandt ellers VM-sølv tidligere på året, men ved OL kom det aldrig til at fungere, og en femteplads som bedste placering i de 12 sejladser er et noget pauvert udbytte af den sidste uges anstrengelser.

- Det var meningen, at jeg ville blive i Rio nogle dage og se de andre, men lige nu ville jeg allerhelst køre ud i lufthavnen med det samme, siger Allan Nørregaard.

Sammen med Peter Lang vandt han OL-bronze i 49eren for fire år siden, og også det nye Nacra 17-makkerskab med Anette Viborg tegnede lovende.

Men tingene er slet ikke gået danskernes vej, og en række placeringer omkring otte eller ni batter ikke rigtigt i det samlede regnskab.

- Vores stabilitet plejer at være vores stærke side. Denne gang har vi bare været stabile på et for lavt niveau. Vi fik sejlet os lidt op, når vi var langt nede i feltet, men vi formåede ikke at komme op og lave topplaceringerne, konstaterer Allan Nørregaard.

Hvorvidt Nørregaard og Viborg fortsætter karrieren sammen eller hver for sig, er et åbent spørgsmål.

- Lige nu har vi bare brug for at komme hjem og få en pause, få evalueret tingene lidt og få fundet ud af, hvad der skal ske.

- Vi er dybt skuffede, for vi havde satset alt på at være med i medaljekampen her. Men det blev alt i alt et vildt skuffende resultat, siger Allan Nørregaard.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx