Af - 06/12-13 13:29

Dansk VM-succes afhænger af hende herDansk VM-succes afhænger af hende her

Stine Jørgensen kan blive en vigtig brik på det danske landshold, hvor den gamle hymne lyder: Det er kollektivet, der skal skabe succesen ved VM i Serbien, der starter fredag aften.

storybild

Stine Jørgensen kan blive en vigtig brik på det danske landshold, hvor den gamle hymne lyder: Det er kollektivet, der skal skabe succesen ved VM i Serbien, der starter fredag aften. (Billede: Polfoto)

Her er den vanlige danske sang: 'Derfor er det kollektivet, der skal bære' og 'landstræneren kommer til at bruge rigtig mange spillere' og 'hvis vi skal komme langt, er det kollektivet, der skal fungere'.

De to første citater er begået af håndboldeksperterne Søren Herskind og Peter Bruun Jørgensen, som så bliver bakket op af håndboldlandsholdets Stine Jørgensen.

Målvogterpanik før VM? Pytlick afviser
Målvogterpanik før VM? Pytlick afviser

Og så kender vi ligesom melodien, Danmark skal ramme for at få succes, når de i morgen tager hul på sit VM i Serbien og målsætningen om en kvartfinale.

Men der er faktisk ét navn, Peter Bruun Jørgensen gerne vil fremhæve: netop Stine Jørgensen.

- Hun har har udviklet sig til at være en af de helt store profiler på venstre back. Hun skal trække et stort læs, siger håndboldeksperten fra TV3 Sport.

- Det er godt at høre, men det er jeg ikke den eneste, der skal, siger Stine Jørgensen.

- Jeg har et hurtigt aftræk i mit skud, men generelt bruger jeg mit skud rigtig meget i spillet – også i fintespillet, siger hun, men:

- På alle positioner har vi to gode valg, og jeg synes virkelig, vi er et hold med masser af potentiale. Hvis vi skal komme langt, er det kollektivet, der skal fungere, alle skal ramme deres højeste, før det bliver rigtig godt, siger Stine Jørgensen.

Pytlick efter spansk nedtur: For stor forskel
Pytlick efter spansk nedtur: For stor forskel

Søren Herskind, der er tidligere blandt andet har trænet AG København og nu dækker slutrunden for DR som ekspert, er enig.

- Det er et hold først og fremmest. Det vil sige, at det er værd at fremhæve, at det virkelig er et hold. Vi har ikke nogen spillere, der bare kan gøre det selv. Derfor er det kollektivet, der skal bære, og det skal fungere for at have en chance for et fornuftigt resultat, siger Søren Herskind.

Men de to eksperter er enige i, at der er en bestemt gruppe af spillere, der kommer til at løfte tungest i en ung trup med fire slutrundedebutanter.

Venstre back Stine Jørgensen, højrebackerne Line Jørensen og Louise Burgaard, playmaker Kristina Kristiansen og holdets alderspræsident venstrefløj Ann Gretel Nørgaard.

- Det bliver dem, som kommer til at trække et kæmpe stort læs. Specielt angrebsmæssigt, siger Peter Bruun Jørgensen.

I forsvaret er det specielt Marianne Bonde, der sammen med Pernille Holst Holmsgaard, der virkelig skal ramme niveau for at opnår den kvartfinale, der er målet.

Ny skade driller Pytlick kort før VM-start
Ny skade driller Pytlick kort før VM-start

- Marianne Bonde kan godt få en vigtig rolle og Pernille Holst Holmsgaard. De er mest udtaget på grund af deres defensive kvaliteter, så det er dem, der skal slå til defensivt, siger Peter Bruun Jørgensen.

Danmarks første kamp - den mod Kina - bliver sendt 20.15 på TV2 lørdag aften. Fredag kan man fordrive tiden med Serbiens åbningskamp klokken 18.00 på TV3 Sport 2.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

‘X Factor’-Rasmus vælter sig i tilbud...
bt.dk
Joachim B. Olsen stiller...
bt.dk
Danskere om stor virksomhed: I...
bt.dk
68-årige Preben forstår ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx