Af - 16/01-14 07:30

Her ryger myte om håndboldgale jyderHer ryger myte om håndboldgale jyder

Forskellen på antal seere i Jylland og på Sjælland er minimal. Det glæder både jysk og sjællandsk landsholdsspiller. Begge troede ellers på myten.

storybild

(Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Håndbold? Det er da noget, de ser i Jylland.

Tja, myten er der, og for eksempel troede Hans Lindberg og Henrik Møllgaard, at jyderne er dem, der ser mest håndbold, da metroxpress spurgte de to landsholdsspillere. Men i hvor høj grad har den egentlig bund i virkeligheden?

Nu er Wilbeks stjernefløj tilbage
Nu er Wilbeks stjernefløj tilbage


Seertal fra Danmarks to første kampe ved EM viser, at det er rigtig. At der var flere seere i de jyske regioner, der jo inkluderer Fyn, end der var på Sjælland. 232.000 flere i gennemsnit viser tal fra TNS Gallup TV-Meter.

Men sætter man det op i forhold til indbyggere er der ikke ret meget forskel. 29 procent af alle jyder og fynboer så i gennemsnit kampene, mens 26 procent københavnere zappede ind.

Han tror på svensk EM-succes trods stjernesavn
Han tror på svensk EM-succes trods stjernesavn

- Det er rart, og det var egentlig også noget, jeg gik ud fra. At det var hele landet, siger Hans Lindberg, der er født og opvokset på Sjælland.

Henrik Møllgaard stemmer i:

- Det er herligt. Det betyder uden tvivl noget, at der er en bred opbakning. Og det mærker vi jo på egen krop, når vi er ude. Der er virkelig en kæmpe folkelig opbakning til det her landshold.

Wilbek: Mikkel Hansen er verdens bedste
Wilbek: Mikkel Hansen er verdens bedste

- Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det en jydesport, men vi kan jo se på medlemstallene i klubberne, at de falder hurtigst på Sjælland og i hovedstadsområdet, og så har vi klart flere tophold i Jylland, siger Møllgaard.

Hans Lindberg:

- Der er ikke mange sjællandske hold i den bedste danske række. Den magtbalance har der været i mange år bortset fra AGK-eventyret. Det er nok derfor, man siger, at det er en jydesport – fordi det er der mesterskaberne bliver fordelt.

LÆS OGSÅ: Danmark uddelte Tyroler-tæsk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx