Af Ritzau - 04/04-17 10:42

NHL's OL-blokade skuffer spillere og IOCNHL's OL-blokade skuffer spillere og IOC

Det er en skuffende og kortsigtet beslutning at tvinge NHL-spillere væk fra OL, mener ligaens spillere.

storybild

Superstjernen Alex Ovechkin har planer om at tage til OL, selv om Washington Capitals og de øvrige NHL-klubber ikke vil tillade det. (Billede: Scanpix/Patrick Smith)

Det skuffer spillerne i verdens bedste ishockeyliga, NHL, at ligaen mandag besluttede sig for at ville forhindre landsholdsspillere i at komme til vinter-OL i Pyeongchang næste år.

Dermed fratager man spillerne en unik oplevelse, og man misser samtidig en god mulighed for at promovere sporten bedre i Asien, mener NHL-spillernes fagforening, NHLPA.

- Spillerne er overordentligt skuffede og uenige i den kortsigtede beslutning om ikke at tillade deltagelse ved OL.

- Det besvær, som OL medfører i NHL-kalenderen, er en lille pris at betale i forhold til muligheden for at vise sporten frem på den enorme internationale scene, som OL er.

- De næste to vinter-OL er i Asien, og man hæmmer muligheden for at brede sporten endnu mere ud, lyder det på fagforeningens hjemmeside.

Superstjernen Alex Ovechkin har desuden sagt, at han vil deltage ved OL, hvor han repræsenterer Rusland, uanset hvad hans klub siger.

NHL vil holde sine spillere hjemme, fordi Den Internationale Olympiske Komité (IOC) ikke længere vil afholde en række omkostninger til ishockeyspillerne. Det drejer sig om udgifter til transport, forsikring og overnatning.

IOC erklærer sig skuffede på spillernes vegne.

- Det må være en kæmpe skuffelse for spillerne, som helt sikkert gerne vil deltage ved OL næste år. Derfor har IOC ondt af spillerne, lyder det.

- IOC, som fordeler 90 procent af sine udgifter til udvikling af sport, kan naturligvis ikke behandle en kommerciel liga anderledes, end et non-profit internationalt idrætsforbund, skriver IOC.

Det Internationale Ishockeyforbund har tilbudt at kompensere på samme niveau, som IOC tidligere har gjort. Det tilbud fristede dog ikke NHL-klubberne, skriver AFP.

I alt 706 NHL-spillere har siden 1998 og frem til 2014 deltaget ved vinter-OL.

Det danske ishockeylandshold har ikke kvalificeret sig til legene i Pyeongchang i februar 2018.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Præsten Marie angreb mænd i 40-års...
bt.dk
To teenagepiger havde billet til...
bt.dk
Dansk skuespiller tog 15 kilo på...
bt.dk
Gik ned med stress som tv-ekspert: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx