Af Ritzau - 14/10-16 10:36

Danske klubber åbner for klubturnering uden om UefaDanske klubber åbner for klubturnering uden om Uefa

De europæiske ligaer kan gå sammen om en ny klubturnering, fortæller Divisionsforeningens direktør.

storybild

Ifølge Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, kan en ny klubturnering uden om Uefa blive en realitet. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Søren Bidstrup)

Champions League og Europa League har dannet ramme om transnational klubfodbold i Europa gennem mange år.

Men en ny turnering kan se dagens lys, hvis klubbernes stigende utilfredshed med Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) bliver ved med at vokse.

Det fortæller Claus Thomsen, der er direktør i superligaklubbernes fællesorganisation, Divisionsforeningen.

- Kører Uefa videre i det spor, man kører i nu, er det sandsynlige - men endnu ikke vedtagne næste skridt - at begynde at kigge på en europæisk klubturnering arrangeret af ligaerne uden om Uefa, siger Claus Thomsen til BT.

Torsdag afslørede FC Københavns direktør, Anders Hørsholt, over for BT, at klubben er med til at forhandle om en ny transnational liga med klubber fra lande som Holland, Belgien, Sverige, Norge og Skotland.

Det sker som følge af de ændringer af Champions League-formatet, der i august blev hastevedtaget i Uefa for perioden 2018-2021 og bekymringen for fremtiden derefter.

Fra 2018-2021 får de største fodboldligaer flere hold med end tidligere, og samtidig begrænses adgangen for mindre nationer som Danmark. Efter 2021 er formatet ukendt.

Efter FCK's udmelding mødtes de danske superligaklubber torsdag for at drøfte situationen.

- Der er enighed om, at vi skal gøre det, der er bedst for dansk fodbold, hvis Uefa ikke vil fodbolden.

- Er det at spille i nogle andre turneringer end Uefas, er det sådan, det må være, siger Claus Thomsen.

Som topklub i Norge er Rosenborg i samme båd som FCK med udsigt til forringede muligheder for at komme med i Champions League.

Her ser sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye ikke snakken om en ny turnering som konkret endnu.

- Det er vanskeligt at kommentere på baggrund af de udtalelser, som FCK er kommet med, for uanset hvad jeg måtte sige, vil det blive tolket, som om det er konkret, og at der er diskussioner i gang osv., siger sportsdirektøren til BT.

- Jeg synes, timingen er forkert. Vi ville kunne diskutere det her på et generelt grundlag, hvis ikke FCK havde trådt i spinaten og sat gang i nogle spekulationer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx