Af Ritzau - 28/11-16 09:05; Opdateret: 28/11-16 09:55

Renault-boss efterlyser pænere farvel fra MagnussenRenault-boss efterlyser pænere farvel fra Magnussen

Renault-direktør Cyril Abiteboul er frustreret over, at Kevin Magnussen ikke håndterede afskeden mere elegant.

Bildstrecke im Grossformat »
Kevin Magnussen er den dansker, der har kørt flest løb i Formel 1. Kevin Magnussen i sit rette element: Bag rattet i en Formel 1-racer. - Jeg har kørt ræs hele mit liv, og nu er jeg sulten og ivrig efter at sidde i en Formel 1-racer igen, sagde Magnussen, i forbindelse med sit comeback til Formel 1. Navn: Kevin Jan Magnussen Født: 5. oktober 1992 i Roskilde I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. 12 top-10-placeringer kørte Magnussen hjem i sin første sæson i Formel 1 hos McLaren i 2014. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarede Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Magnussens første sæson hos Renault har været svingende. En enkelt syvendeplads og en tiendeplads er det blevet til som højdepunktet. Ellers har der været tale om placeringer ude af top-10. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen (tv.) har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Hun hjalp ham ind i det forjættede Formel 1-land, men nu er deres samarbejde smuldret. Kevin Magnussen i 2012, få år inden han brød ind i Formel 1-verdenen. Året efter vinder han Formel Renault 3.5 Series. Resten er historie...

Renault-ledelsen er ikke tilfredse med den måde, Kevin Magnussen har håndteret sin afsked på. Her ses Magnussen i sit sidste grandprix for Renault. Se flere billeder fra hans karriere i galleriet.

Ikke alle hos Renault var lige tilfredse med Kevin Magnussen i danskerens sidste tid hos Formel 1-holdet.

Renault-direktør Cyril Abiteboul brød sig ikke om, at Magnussen kritiserede ledelsen for at tøve for længe med næste års holdsammensætning.

Kevins Haas-drøm: - Vi skal være de hurtigste
Kevins Haas-drøm: - Vi skal være de hurtigste

Og franskmanden blev især stødt over, at Magnussen åbenmundet fortalte, at Renault havde tilbudt mange kørere og selv Paven en plads på holdet i 2017.

- Det har været ret offentligt, at Kevin var frustreret over Renaults beslutning, og tiden den tog. Jeg har forklaret ham, at der var en grund til, hvorfor det tog os så længe.

Skuffelse: Kevin færdig efter kun fem omgange
Skuffelse: Kevin færdig efter kun fem omgange

- Det var ikke fordi, vi talte med Paven, men faktisk fordi vi ville give ham de maksimale chancer for at være den, vi gik efter.

- Uheldigvis var vi ikke overbevist nok til at beholde ham i den kommende sæson, siger Abiteboul til Ekstra Bladet.

Fik klø af Palmer: Sådan starter Magnussen i Abu Dhabi
Fik klø af Palmer: Sådan starter Magnussen i Abu Dhabi

Renault valgte i sidste ende at beholde Jolyon Palmer som makker til Nico Hülkenberg, mens Magnussen skrev under på en toårig kontrakt med amerikanske Haas.

- Personligt er jeg glad for, at han kunne blive i sporten. Og det har også at gøre med, hvad Renault gjorde. At vi bragte ham tilbage. Jeg tror ikke, han var blevet tilbudt en sæson hos Haas uden den chance.

Kevin afslører: Her er mine hemmelige laster
Kevin afslører: Her er mine hemmelige laster

- Jeg er glad for den udvikling, men synes, at tingene kunne have været håndteret på en mere gnidningsløs facon. Det er bag os, lyder det fra Abiteboul.

LÆS OGSÅ: Glem det, Kevin: 'Haas vinder ingen løb næste år'

LÆS OGSÅ: Ærgerlig Kevin efter regnkaos: - De er for forsigtige

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx