Af Ritzau - 10/08-16 11:01

Medie: Intern ballade koster Cavendish plads på OL-holdMedie: Intern ballade koster Cavendish plads på OL-hold

Mark Cavendish er blevet udeladt fra det britiske hold til holdforfølgelsesløbet, og uroen ulmer på holdet.

storybild

Mark Cavendish bliver ikke en del af det britiske hold i 4000 meter holdforfølgelse ved OL. (Billede: Reuters/Matthew Childs)

Den britiske stjernerytter Mark Cavendish (Dimension Data) er blevet forbigået til en plads på det britiske OL-hold i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Det skriver Sky Sports, som også beretter om intern ballade mellem landets to største navne.

Angiveligt er der ikke den varmeste stemning mellem 2012-vinderen af Tour de France, Sir Bradley Wiggins, og supersprinteren Cavendish, og det har været medvirkende til, at Cavendish ikke har fået en plads i holdforfølgelsen.

Ifølge det britiske medie skal der skader til, førend Cavendish kan skubbe Wiggins, Ed Clancy, Steve Burke eller Owain Doull ud af holdet, der er blandt de største favoritter til guldet.

De fire ryttere har haft fokus på netop disciplinen i et års tid, mens Cavendish primært har forberedt sig på omnium-disciplinen ved OL samt plejet sin landevejskarriere.

Alligevel er supersprinteren skuffet over ikke at komme på holdet.

- Det var på grund af holdforfølgelsesløbet, at jeg forlod Touren før tid, siger Mark Cavendish ifølge Sky Sports.

- I forhold til omnium ville det have været en fordel at fuldføre Tour de France. Det er lidt skuffende, men sådan er det.

Mark Cavendish er en herre med temperament, og han lader da også en lille stikpille falde mod Bradley Wiggins, der er tidligere holdkammerat fra Sky-holdet.

- Brad (Wiggins, red.) har især været meget stresset. Han vil være en helt og det hele, siger Dimension Data-rytteren, som vandt fire etaper under årets Tour de France, inden han trak sig ud af løbet.

Danmark er også med i 4000 meter holdforfølgelse, hvor man ligesom briterne drømmer om medaljer, mens Cavendish i omnium skal op mod blandt andre Lasse Norman Hansen, der er forsvarende OL-guldvinder.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx