Af Ritzau - 13/04-17 10:47

Dansk badminton udtager skadet stjerne til Sudirman CupDansk badminton udtager skadet stjerne til Sudirman Cup

Den hælskadede Jan Ø. Jørgensen er en del af Danmarks trup til Sudirman Cup - VM for mixede hold.

storybild

Jan Ø. Jørgensen holder i øjeblikket en turneringspause for at komme sig over en skade i hælen. Den danske herresingle har meldt afbud til en lang række turneringer og misser også EM på hjemmebane i april. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Badmintonstjernen Jan Ø. Jørgensen bliver en del af det danske landshold, der i næste måned skal spille Sudirman Cup.

Verdensranglistens nummer tre er i øjeblikket ude med en hælskade.

Torsdag har landstræner Kenneth Jonassen udtaget Jan Ø. Jørgensen til Sudirman Cup - også kendt som VM for mixede hold - der spilles i Australien fra 21. til 28. maj.

- Vi har udtaget det hold, der giver os de bedste chancer for at indfri målsætningen om en medalje, siger Jonassen i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

- Hvis vi skulle få skader, mens vi er afsted, vil vi stadig kunne stå stærkt, da hele truppen besidder kvalitet, siger han.

Danmark er kommet i pulje med Indien og Indonesien i det indledende gruppespil.

- Indien og Indonesien er store badmintonnationer med rigtig gode damespillere og rigtig gode herrespillere samt stærke mixed doubler.

- Men vi tror på, at vi har holdet til at komme videre fra gruppen som nummer et, hvilket formentlig vil betyde, at vi kan undgå Kina i en eventuel kvartfinale, siger Kenneth Jonassen.

Jan Ø. Jørgensen har meldt afbud til turneringer i Indien, Malaysia, Singapore og EM på hjemmebane i Kolding senere i april for at komme sig over sin skade.

Det danske hold til Sudirman Cup ser ud som føler:

Viktor Axelsen, Jan Ø. Jørgensen, Mathias Boe, Carsten Mogensen, Mads Conrad-Petersen, Mads Pieler Kolding, Mathias Christiansen, Joachim Fischer, Line Kjærsfeldt, Mia Blichfeldt, Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Sara Thygesen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Mand anholdt i sag om røveri...
bt.dk
Efter et ægteskab fyldt med...
bt.dk
Se billederne fra det nye Noma:...
bt.dk
Wow: Kan du kende Kim Kardashian som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx