Af Ritzau - 24/06-17 12:44

U21-landsholdet vil trætte og irritere tjekkerU21-landsholdet vil trætte og irritere tjekker

Danmark vil holde fast i bolden og køre tjekkerne trætte i den sidste gruppekamp ved U21-EM.

storybild

Niels Frederiksen og Danmark runder U21-EM af mod Tjekkiet lørdag aften. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Det tjekkiske U21-landshold i fodbold er formentlig tvunget til at slå Danmark med mindst tre mål lørdag aften i Tychy for at have en chance for at kvalificere sig til EM-semifinalen.

Det skal danskerne gøre til en fordel. Planen er at holde i bolden for at stresse tjekkerne, siger U21-landstræner Niels Frederiksen.

- De skal formentlig ikke bare vinde kampen, de skal vinde den relativt stort. Derfor kan de ikke tage det stille og roligt i første halvleg og så se, hvad der sker. Det kan give muligheder til os.

- Jeg tror ret hurtigt, at de vil blive utålmodige. Jeg tror, de vil stresse os så meget, de kan. Hvis vi får bolden og kan være tålmodige med den, så gør det bestemt ikke noget.

- Jeg kunne godt tænke mig, at tjekkerne følte det, som vi i perioder følte mod Tyskland og Italien, hvor vi løb efter bolden. På et tidspunkt går de døde.

- Får de til gengæld et hurtigt mål kan det blive en frygtelig kamp for os. Så jeg har en ambition om, at vi skal være dygtige med bolden og stille Tjekkiet i samme dilemma, som vi har været i tidligere i turneringen, siger Niels Frederiksen.

Han mener, det er en fordel for Danmark, at tjekkerne spiller meget fysisk og tit sender bolden op i luften i stedet for at kombinere sig rundt på græsset.

- Jeg forventer en anden type kamp end de to første kampe. Tjekkiet har bolden relativt meget op i luften. Det passer os fint, at vi skal møde et hold som forhåbentlig ikke får revet os så meget rundt i vores organisation, som de to andre hold.

- Jeg håber, det betyder, at vi skal løbe mindre i defensiven, så vi har flere kræfter at arbejde fremad i banen end i de to første kampe, siger Niels Frederiksen.

Danmark tabte først 0-2 til Italien og dernæst 0-3 til Tyskland. Tjekkiet åbnede EM med at tabe 0-2 til Tyskland, før holdet slog Italien med 3-1.

Lørdagens opgør begynder klokken 20.45.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx