Af Ritzau - 02/09-16 19:38

Ishockeyboss om kort OL-optakt: Vi har gjort hvad vi kunneIshockeyboss om kort OL-optakt: Vi har gjort hvad vi kunne

Forberedelsen til OL-kvalifikationen har ikke været optimal, men der er vilkårene, siger DIU's direktør.

storybild

Trods tilgang af blandt andre NHL-stjernen Frans Nielsen fik ishockeylandsholdet ikke spillet til at fungere i OL-kvalifikationen. (Billede: Scanpix/Jan Korsgaard)

Spillerne kritiserer sig selv for ikke at have optrådt som et hold, og landstræneren taler om himmelvid forskel i spillernes formniveau efter ishockeylandsholdets 0-3-nederlag til Slovenien i Minsk, der gjorde en ende på de danske OL-drømme.

Men der var ikke noget, Danmarks Ishockey Union (DIU) kunne have gjort anderledes for at have sikret landstræner Jan Karlsson bedre betingelser for at forberede sit hold på den vigtige opgave, siger DIU-direktør Ulrik Larsen.

- Vi ved, at det har været kort aftræk. Vi samledes seks dage før turneringen, men vi har ikke engang lov til at have spillerne så tidligt.

- Vi har tryglet og bedt klubberne om at få spillerne hjem. Det gælder både dem, der spiller i Sverige og Finland, men også i spillerne i vores egen Metal Liga. Eksempelvis hev vi Daniel Nielsen ud af en træningslejr i Tyskland. Det ved jeg ikke, hvor tilfredse de er med i Herning, siger Ulrik Larsen.

Trods den korte forberedelsesfase havde han håbet, at spillernes individuelle færdigheder kunne have sikret Danmark den første deltagelse ved et ishockey-OL.

Ikke mindst fordi OL i 2018 ville have været en ubetalelig reklamesøjle forud for VM i Danmark senere samme år.

- Det havde været et kæmpe boost for ishockeysporten fremadrettet. Vi kunne ikke have fået en bedre markedsføring til vores VM.

- Det ærgrer mig på vegne af hele ishockey-Danmark. Men vi er ikke bombet tilbage til stenalderen. Vi kom til Minsk uden OL-billet, og vi rejser hjem uden, siger ishockeydirektøren.

Selv om OL-chancen er forduftet, skal ishockeylandsholdet i aktion en sidste gang i den hviderussiske hovedstad. Søndag middag spiller Danmark mod Polen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx