19/01-14 19:53

Stort EM-drama: Sveriges lever endnuStort EM-drama: Sveriges lever endnu

Sverige smed et kæmpeforspring mod Rusland, men tog alligevel sejren i en dramatisk afslutning.

storybild

Sveriges Kim Ekdahl Du Rietz jubler efter en scoring.(Jens Dresling/POLFOTO)

Det svenske landshold kan fortsat drømme om at komme mellem de fire bedste hold ved håndbold-EM, men holdet skal vise mere stabilt spil, end tilfældet var, da det søndag blev 29-27 over Rusland i Aarhus.

Svenskerne satte nemlig et kæmpeforspring over styr undervejs, og kun en kraftanstrengelse i slutminutterne reddede de livsvigtige to point.

EM-profil: Håber sønnen bliver golfspiller
EM-profil: Håber sønnen bliver golfspiller

Det lignede en klar svensk sejr efter en brillant første halvleg, hvor de blågule kørte Rusland fuldstændig over og gik til pausen foran med 20-13.

Sverige var åbenbart ikke påvirket af en gevaldig nedgang i publikumsopbakningen. Mens tusindvis af landsmænd var på plads i de indledende kampe i Brøndby Hallen, glimrede de svenske fans ved deres fravær i Aarhus.

Skrottet Nøddesbo: Jeg kommer tilbage
Skrottet Nøddesbo: Jeg kommer tilbage

Alligevel ved det svenske spil på højeste niveau i de første 30 minutter, hvor særligt Johan Jakobsson fra Aalborg Håndbold var godt skydende fra højre back.

Desværre for svenskerne kunne de slet ikke holde tempoet i anden halvleg, hvor det russiske mandskab langsom åd sig ind i kampen.

Russerne fik pludselig nogle af de "lette" mål på kontra, og så hjalp det også, at holdet rådede over kampens helt store profil i form af Konstantin Igropulo, der nærmest egenhændigt satte forfølgelsen ind.

I det russiske mål kom superveteranen Igor Levshin ind og leverede redninger på samlebånd, og da svenskerne midtvejs i anden halvleg holdt helt op med at score, kom østeuropæerne foran 26-25 med syv minutter igen.

Knudsen: De spanske spillere kastede sig
Knudsen: De spanske spillere kastede sig

Fredrik Petersen sluttede 13 minutters svensk scoringspause ved at udligne på straffekast, og derfra var det ren nervekrig i de sidste minutter.

En ny straffescoring af Petersen gjorde det til 29-27 med 21 sekunder igen, og så var spillet ude for Rusland, som dermed udspillede sin rolle i kampen om en semifinalebillet.

Sverige har til gengæld fire point i mellemrundegruppen og holder dermed presset på favoritterne Frankrig og Kroatien.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx