19/01-14 19:53

Stort EM-drama: Sveriges lever endnuStort EM-drama: Sveriges lever endnu

Sverige smed et kæmpeforspring mod Rusland, men tog alligevel sejren i en dramatisk afslutning.

storybild

Sveriges Kim Ekdahl Du Rietz jubler efter en scoring.(Jens Dresling/POLFOTO)

Det svenske landshold kan fortsat drømme om at komme mellem de fire bedste hold ved håndbold-EM, men holdet skal vise mere stabilt spil, end tilfældet var, da det søndag blev 29-27 over Rusland i Aarhus.

Svenskerne satte nemlig et kæmpeforspring over styr undervejs, og kun en kraftanstrengelse i slutminutterne reddede de livsvigtige to point.

EM-profil: Håber sønnen bliver golfspiller
EM-profil: Håber sønnen bliver golfspiller

Det lignede en klar svensk sejr efter en brillant første halvleg, hvor de blågule kørte Rusland fuldstændig over og gik til pausen foran med 20-13.

Sverige var åbenbart ikke påvirket af en gevaldig nedgang i publikumsopbakningen. Mens tusindvis af landsmænd var på plads i de indledende kampe i Brøndby Hallen, glimrede de svenske fans ved deres fravær i Aarhus.

Skrottet Nøddesbo: Jeg kommer tilbage
Skrottet Nøddesbo: Jeg kommer tilbage

Alligevel ved det svenske spil på højeste niveau i de første 30 minutter, hvor særligt Johan Jakobsson fra Aalborg Håndbold var godt skydende fra højre back.

Desværre for svenskerne kunne de slet ikke holde tempoet i anden halvleg, hvor det russiske mandskab langsom åd sig ind i kampen.

Russerne fik pludselig nogle af de "lette" mål på kontra, og så hjalp det også, at holdet rådede over kampens helt store profil i form af Konstantin Igropulo, der nærmest egenhændigt satte forfølgelsen ind.

I det russiske mål kom superveteranen Igor Levshin ind og leverede redninger på samlebånd, og da svenskerne midtvejs i anden halvleg holdt helt op med at score, kom østeuropæerne foran 26-25 med syv minutter igen.

Knudsen: De spanske spillere kastede sig
Knudsen: De spanske spillere kastede sig

Fredrik Petersen sluttede 13 minutters svensk scoringspause ved at udligne på straffekast, og derfra var det ren nervekrig i de sidste minutter.

En ny straffescoring af Petersen gjorde det til 29-27 med 21 sekunder igen, og så var spillet ude for Rusland, som dermed udspillede sin rolle i kampen om en semifinalebillet.

Sverige har til gengæld fire point i mellemrundegruppen og holder dermed presset på favoritterne Frankrig og Kroatien.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mor trodser eksperternes klare...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Stor guide: Sådan kan du lindre dine...
bt.dk
Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx