Af - 01/12-15 12:44

Landsholdskvinderne: Trænerskifte har givet ny energiLandsholdskvinderne: Trænerskifte har givet ny energi

Lørdag aften tager damelandsholdet hul på VM slutrunden, og det er med en ny landstræner på sidelinjen.

storybild

(Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

16 år. Så længe var Jan Pytlick over to omgange dansk damelandstræner. Den epoke sluttede dog tidligere på året og ind er i stedet den tidligere herrelandsholdspiller Klavs Bruun Jørgensen kommet.

Ifølge fløjspiller Trine Østergaard var trænerskiftet tiltrængt:

- Han er meget forskellig fra Pytlick, men jeg tror, at skiftet har været godt for os i truppen. Det har været godt at få et nyt pust ind, siger landsholdstruppens eneste højre fløj.

Ekspert advarer: Fem dage til VM - men formen er langt væk
Ekspert advarer: Fem dage til VM - men formen er langt væk

Klavs Bruun Jørgensen er både som spiller og træner blevet kendt for en gennemgribende vindermentalitet, og det er ifølge spillerne noget, der tydeligt kan mærkes:

- Han er kommet med en enorm energi og lyst til at ændre nogle ting. Han er jo en fyr med meget karisma, og han skal nok fortælle dig, hvornår noget er supergodt, og hvornår noget er noget lort. Det synes jeg egentlig er meget godt, siger målmand Sandra Toft.

VM-optimistisk Klavs Bruun: Det ser godt ud
VM-optimistisk Klavs Bruun: Det ser godt ud

Danmarks målvogter er ikke den eneste landsholdsspiller, der sætter pris på den nye leder på sidelinjen:

- Jeg synes, at det er super spændende med Klavs som landstræner. Han er meget sympatisk, og så har han en vindermentalitet, der smitter af på truppen, siger København Håndbold-spilleren Pernille Holmsgaard.

Om den nyfunde energi og vindermentalitet på holdet for alvor har vundet indpas i truppen, får vi svar på, når Danmark lørdag aften åbner VM-slutrunden med en kamp mod Japan. Kampen kan ses klokken 20:45 på DR1.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx