21/09-15 09:32

Vestergaard udelukker ikke Tyskland: Jeg er også tyskerVestergaard udelukker ikke Tyskland: Jeg er også tysker

U/21-landsholdets tidligere anfører Jannik Vestergaard kan sagtens forestille sig at spille for Tyskland.

storybild

Jannik Vestergaard er klar til det tyske landshold, hvis det er. Men Danmark har stadig førsteprioritet. (Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

Werder Bremens midterforsvarer Jannik Vestergaard undrede sig for tre uger siden over, at han ikke var udtaget til det danske landsholds kampe mod Albanien og Armenien i EM-kvalifikationen.

Det satte straks gang i spekulationer om, hvorvidt 23-årige Vestergaard - der har en dansk far og tysk mor - kunne finde på at konvertere til det tyske landshold, hvis han fik buddet.

Olsen om Vestergaard-virak: Uforståeligt
Olsen om Vestergaard-virak: Uforståeligt

Midterforsvareren slår over for Ekstra Bladet fast, at 'drengedrømmen er at spille for det danske landshold.'

- Men folk må også forstå, at jeg også er tysker. Min mor er tysker. Jeg har familie i Tyskland. Jeg har boet i Tyskland i fem og et halvt år. Jeg taler tysk til daglig.

Men folk må også forstå, at jeg også er tysker.

Landsholdets 10 største fiaskoer under Olsen
Landsholdets 10 største fiaskoer under Olsen

- Derfor kunne jeg sagtens forestille mig at spille for Tyskland. Dermed er det jo ikke sagt, at jeg hellere kunne tænke mig at spille for Tyskland end Danmark, siger Jannik Vestergaard til avisen.

Midterforsvareren, der i sommer var anfører for Danmarks U21-landshold til EM, slår samtidig fast, at han ikke ønsker at tale om sagen igen.

Rystet Morten Olsen: Det var katastrofalt
Rystet Morten Olsen: Det var katastrofalt

Landstræner Morten Olsen har tidligere kommenteret på sagen i forbindelse med den seneste landsholdssamling. Her sagde landstræneren:

- Vestergaard skal absolut nok få landskampe. Jeg ved, at han brænder for at spille for Danmark. Og han er ikke så gammel.

Hvor godt kender du Superligaen?
Hvor godt kender du Superligaen?

Jannik Vestergaard fik sin debut for det danske landshold for to år siden i en venskabskamp mod Polen. Siden er det blevet til yderligere to venskabskampe mod Rumænien og Montenegro.

Først den dag, hvor Werder Bremen-spilleren spiller en kvalifikations- eller slutrundekamp for Danmark, vil han være "låst" til det danske landshold.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx