Af Ritzau - 21/01-17 07:19; Opdateret: 21/01-17 07:48

Stærk brite udspiller Wozniacki i Australian OpenStærk brite udspiller Wozniacki i Australian Open

Den niendeseedede Johanna Konta knuste Caroline Wozniacki i tredje runde af Australian Open.

storybild

Caroline Wozniacki havde svært ved at holde modet oppe i kampen mod Johanna Konta. Briten fejede til tider guld med den danske tennisspiller. (Billede: Scanpix/William West)

Tredje runde blev endestationen for tennisspilleren Caroline Wozniacki i årets første grand slam-turnering, Australian Open.

Danskeren blev tidligt lørdag morgen dansk tid hamret ud af turneringen efter et klart nederlag på 3-6, 1-6 til den niendeseedede brite, Johanna Konta.

Den 26-årige dansker holdt sin serv frem til 3-3 i første sæt, men det var tydeligt, at hun skulle kæmpe betydeligt hårdere for pointene end sin modstander.

I Wozniackis fjerde serveparti gik det så galt. Konta brød til 4-3, og herfra stod der Konta på det hele.

Mens briten problemfrit holdt sin egen serv, kæmpede Wozniacki i de fleste af sine servepartier - hver gang til ingen verdens nytte.

Fra Wozniacki kom foran med 3-2 i første sæt, tog Johanna Konta ikke færre end ni partier på stribe, indtil det stod 5-0 i andet sæt.

Modløsheden stod malet i øjne og kropsattitude hos den frustrerede dansker, som dog trods alt undgik et æg i andet sæt. Hun holdt serv til 1-5.

Eftersom Wozniacki ikke havde tilspillet sig en eneste breakbold mod den stærkt servende Konta i hele kampen, lå et stort comeback ikke lige for. Og det kom da heller ikke.

Den niendeseedede brite servede andet sæt hjem med suveræne 6-1, og så var grand slam-drømmen i Melbourne slukket for den 17.-seedede dansker.

Forskellen på de to var også udtalt i stort set alle statistikker fra kampen. Blandt andet leverede Konta hele 31 vinderslag, mens Wozniacki kun præsterede seks.

Briten møder i næste runde russeren Ekaterina Makarova, som overraskende besejrede slovakken Dominika Cibulkova i tre sæt. Cibulkova var sjetteseedet i turneringen.

Makarova og Konta mødtes også i Australian Open sidste år, hvor det efter en maratondyst endte med en sejr til briten efter 8-6 i tredje og afgørende sæt.

Serena Williams er også videre til fjerde runde i Melbourne efter en sikker sejr med samme cifre som Johanna Konta - dog i omvendt rækkefølge.

Amerikaneren Nicole Gibbs kunne ikke hamle op med Williams' råstyrke, og den seksdobbelte Australian Open-vinder vandt sikkert med 6-1, 6-3.

I næste runde venter tjekken Barbora Strycova.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billeder vækker afsky: Turister gør...
bt.dk
10 spørgsmål du altid har haft lyst...
bt.dk
Eddie Skoller sætter...
bt.dk
Thomas Skovs far faldt om og bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx