Af - 28/05-15 10:57; Opdateret: 28/05-15 15:04

Ekspert: Fifa har ramt bundenEkspert: Fifa har ramt bunden

Flere højtstående FIFA-medlemmer blev i går anholdt i Zürich, mistænkt for korruption. Forbundet er i dyb krise, fastslår idrætsekspert.

storybild

Fifa-præsident Sepp Blatter og co. er i en dyb krise, vurderer idrætsekspert. (Billede: Polfoto)

14 prominente Fifa-topfolk er mistænkt for at have modtaget bestikkelse for mere end 700 millioner kroner, og det er opsigtsvækkende.

Stor-sponsorer truer Fifa
Stor-sponsorer truer Fifa

- Det er et foreløbigt lavpunkt for et Fifa med mange års korruptionsproblemer, som nu pludselig får en endnu mere alvorlig drejning, vurderer Søren Bang, der som redaktør for Play the Game og Idrættens Analyseinstitut (IDAN) har indgående kendskab til sportens skyggesider.

Meldingen var dog en helt anden onsdag formiddag, da Fifa afholdt pressemøde om sagen, der strækker sig fra 1990'erne og frem til nu.

Medie: Politi anholder flere Fifa-ledere
Medie: Politi anholder flere Fifa-ledere

- Det er ikke rart at forklare det her [mistanken om korruption], men samtidig er det godt for Fifa. Det bekræfter, at vi er på rette spor for at få ryddet op, og intet vil stoppe os, forklarede Walter di Gregorio, Fifa's kommunikationsdirektør.

Men de optimistiske toner fra fodboldens internationale forbund kalder Søren Bang for 'rent spin'.

Drama før præsidentvalg: Platini angriber Blatter
Drama før præsidentvalg: Platini angriber Blatter

- Fifa prøver at inddæmme den her sag, men organisation er i dyb krise. Og Fifa vil være i konstant krise de kommende år, medmindre der sker radikale personudskiftninger, påpeger IDAN's redaktør.

Fifa-præsident Sepp Blatter var ikke blandt de anholdte, men han er ifølge Søren Bang 'stærkt svækket' forud for Fifa-valget fredag, hvor formanden skal forsøge at blive genvalgt foran en enkelt modkandidat.

Fifa-valg: Blatters modkandidater udsat for afpresning
Fifa-valg: Blatters modkandidater udsat for afpresning

Søren Bang vurderer, at Fifa har brug for en ny leder, ellers er det 'ikke sikkert, at Fifa kan holde organisationen intakt'.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Nikolais modeloptræden deler...
bt.dk
Prins Henriks nevø afslører private...
bt.dk
Andreas Christensen scorede...
bt.dk
Simpelthen fantastiske Simple Minds:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx