Af - 23/05-16 14:52

Bekymring før EM: Antiterror-tiltag duer ikkeBekymring før EM: Antiterror-tiltag duer ikke

Den franske pokalfinale i weekenden endte med en halvkikset generalprøve på sikkerheden før fodbold-EM: Fans smuglede blandt andet røgbomber ind på stadion.

storybild

Når man kan smugle romerlys og røgbomber ind på stadion, så kan man også smugle rigtige bomber ind... (Billede: Scanpix)

Bare toenhalv uge før Stade de France i Paris skal lægge græs til åbningskampen ved sommerens fodbold-EM, indrømmer lokale myndigheder, at sikkerheden endnu ikke er helt på plads.

Ved lørdagens franske pokalfinale på Stade de France mellem Paris Saint Germain og Olympique Marseille lykkedes det blandt andet fans at smugle røgbomber med ind på stadion - selv om fans skulle igennem flere check-points undervejs.

- Det viser, at kropsvisiteringerne ikke er foregået sådan, som de skulle, indrømmer en lokal departementschef, Philippe Galli, mandag overfor en lokal radio, ifølge den tyske onlineavis Welt.de

Ifølge Philippe Galli skulle de fransk fans ved pokalfinalen igennem hele fire undersøgelser, efterhånden, som de nærmede sig stadion, ligesom det vil være tilfældet med fodboldfans under sommerens EM.

Men det nyttede ikke noget, fordi fans, ifølge Philippe Gallo, kunne række røgbomber og andre forbudte genstande ind over hegnet til folk, der allerede var blevet visiteret.

Paris og Frankrig er stadig i undtagelsestilstand efter terror-angrebene i den franske hovedstad i november sidste år, men som den franske premierminister Manuel Valls siger til den franske sportsavis L'Equipe:

- EM må finde sted. Vi må leve videre, ellers vinder terroristerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kræver VM udsat: Fodboldstjerne...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Folkeskoleelev slår dansk fodboldrekord
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx