04/09-17 01:51; Opdateret: 04/09-17 04:45

Venus Williams er klar til kvartfinalebrag i US OpenVenus Williams er klar til kvartfinalebrag i US Open

Den 37-årige amerikaner er blandt de sidste otte i US Open efter sejr i tre sæt over Carla Suárez Navarro.

storybild

New York. Den niendeseedede Venus Williams er videre til kvartfinalen i US Open, efter en sejr i tre sæt over Carla Suárez Navarro.

Den 37-årige amerikanske veteran fik en stærk start mod Carla Suárez Navarro, da hun brød spanierens første serveparti og bragte sig foran 2-0 på vej mod en sikker sejr på 6-3 i første sejr.

Navarro, der er nummer 35 på verdensranglisten, vandt andet sæt med samme cifre, men tabte herefter pusten i det afgørende tredje sæt, som Venus Williams vandt 6-1.

Amerikaneren har to gange tidligere vundet singlerækken i US Open, men den seneste triumf ligger 16 år tilbage, da hun i finalen slog lillesøsteren Serena.

Venus Williams skal i næste kamp møde Petra Kvitova, der har vundet Wimbledon to gange.

Den 13.-seedede tjekke eliminerede dette års Wimbledon-vinder, Garbiñe Muguruza, der var seedet til en plads i semifinalen.

Første sæt blev en tæt affære, som Kvitova vandt.

Muguruza førte ellers 4-1 i åbningssættet og havde tre chancer for at bryde til 5-1. Men Kvitova gav ikke op og holdt serven. Derefter vandt hun fire ud de næste fem partier, før hun afgjorde sættet i tiebreak. Andet sæt vandt hun 6-3.

Det er Kvitovas største sejr, siden hun vendte tilbage til sporten, efter at hun i december var udsat for et knivoverfald i sit hjem i Tjekkiet.

Kun en gang tidligere - i 2015 - er hun nået frem til kvartfinalerne ved US Open.

- Jeg har arbejdet hårdt for at komme tilbage og være her. Det betyder rigtig meget, sagde hun efter sejren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kvitova kan blive den anden venstrehåndsspiller i træk til at vinde US Open efter Angelique Kerber vandt i 2016. Første forhindring bliver Venus Williams, den ældste tilbageværende spiller hos kvinderne.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kate Middleton hylder prinsesse...
bt.dk
Magnussen med selvtillid: Her vil han...
bt.dk
Husker du Asian Sensation? Nu gør de...
bt.dk
Politiet efter drama og stor aktion...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx