Af - 19/01-17 13:24; Opdateret: 19/01-17 13:57

Fifa vil droppe offside-reglen: Morten Olsen jubler!Fifa vil droppe offside-reglen: Morten Olsen jubler!

Det vil forhindre pindsvinefodbold, mener eks-landstræner Morten Olsen om Fifas forslag om at skrotte offside-reglen.

Bildstrecke im Grossformat »
Offside-reglen kan da bare stryges! Men hvad siger Morten Olsen til de mange øvrige ændringsforslag fra Fifas Marco van Basten? Se med i galleriet. Gult kort skal give spilleren en fem eller ti minutters straf på bænken, som man for eksempel ser det i amatørfodbold i Danmark: - Det er en dårlig ide. Vi skal passe på med at gøre det for kompliceret, så folk skal have en brugsanvisning med til fodbold. Med denne regel vil der være for mange ting at holde øje med: om en given spiller begår et frispark mere og hvilke spillere der lige er ude nu. Jeg synes også, at spillerne er blevet beskyttet bedre de senere år. Der er ikke så mange grove frispark længere. Pep Guardiola havde nævnt over for van Basten, hvorfor muligheden for at skifte seks spillere ind i løbet af kampen mod kun tre i dag ikke eksisterer: Morten Olsen: - Det bryder jeg mig heller ikke om. Det vil tilgodese de rige hold, som har et helt hold af gode spillere på bænken. Og så vil det blive sværere for trænere, tilskuerne og dommere at finde ud af, hvem der er på banen. Jeg synes ikke, at det giver anledning til problemer med tre indskiftere. Straffesparksproceduren skal ændres, så spilleren nu har otte sekunder til at score på målmanden, og spilleren med bolden begynder 25 meter fra målet og frit kan drible afsted: - Denne regelændring er ikke vigtig. Det er jo prøvet i Amerika. Vil det i mindre grad blive et lotteri? Det ved jeg ikke. Det kan jo trænes, og målmanden kan også træne de her situationer. Udvidelsen af VM fra 32 hold til 48 hold fra og med VM i 2026, som Fifa har besluttet (godt nok ikke en del af van Bastens forslag, men I skal da ikke snydes for Olsens holdning til dette) Morten Olsen: - Det er jo latterligt. Så vil flere hold bare spille for at overleve. Som vi så under EM, som var kedeligt. Og kun to gruppekampe duer jo ikke. Det er vi mange trænere, der er enige om.

Morten Olsen giver sin holdning til kende om Fifas forslag til nye fodboldregler.

Offsidereglen. En af fodboldreglernes mest omdiskuterede hjørnesten. Den skal sløjfes. I hvert fald hvis det står til Fifa.

Det kom frem i aftes i et interview med Det Internationale Fodboldfordbunds tekniske direktør, Marco van Basten.

- Fodbold ligner håndbold, hvor ni spillere plus målmanden pakker sig i straffesparksfeltet, og forsvaret er som en mur. De afskaffede offside i hockey uden problemer, argumenterede van Basten i et interview med tyske Bild, hvor også en række andre nye tiltag blev luftet.

Van Basten vil ændre fodboldreglerne til VM i 2026
Van Basten vil ændre fodboldreglerne til VM i 2026

Den tidligere mangeårige danske landstræner Morten Olsen er åben over for det umiddelbart noget radikale ændringsforslag.

- Van Basten siger, at fodbold er blevet som håndbold, som vi også så under EM, hvor mange hold pakkede sig ned omkring eget felt. Det vil det her jo på mange måder ændre på. Hvis man holder tre angribere fremme, så vil modstanderen holde tre forsvarsspillere tilbage. Det vil give mere plads at spille på og åbne op for nye taktiske muligheder, siger Olsen, og hamrer sin pointe fast:

Landsholds-ikon raser over mega-VM: - Det er sindssygt
Landsholds-ikon raser over mega-VM: - Det er sindssygt

Hvis fodbold udvikler sig i den retning, vi så ved EM, så vil jeg ikke se fodbold mere. Derfor hilser jeg dette tiltag velkommen. Det skal i hvert fald prøves.

Derudover vil en fjernelse af offsidereglen, ifølge Olsen, også eliminere de mange tvivlsspørgsmål, der ofte opstår i de knivskarpe offsidekendelser.

- Var spilleren passiv og eller ikke-passiv i situationen? Havde han en arm foran forsvarsspilleren? Det er svært for dommerne at vurdere, når det går så hurtigt. Hvis reglen ikke er der, så er det mere simpelt, siger Olsen.

Helt overordnet er den rutinerede træner fortaler for at fodboldspillet skal udvikle sig.

Kinesisk fodbold får færre udlændinge på banen
Kinesisk fodbold får færre udlændinge på banen

- Fodbold må ikke være for konservativt. Der er da også flere tiltag, der er blevet afprøvet, som har vist sig at være gode, siger Olsen, og nævner en række eksempler:

- Flere dommere til kampene, at målmanden ikke må samle tilbagelægninger op og flere bolde til hver kamp, så spillet kan sættes hurtigt i gang, siger han.

Der er dog grænser for galskaben: Se i galleriet herover, hvad Morten Olsen siger til de andre ændringsforslag fra Fifas Marco van Basten.

Langt ude: Målmand får ny rolle i Brøndby
Langt ude: Målmand får ny rolle i Brøndby

FÅ DE BEDSTE FODBOLDNYHEDER FRA METROXPRESS

LÆS OGSÅ: Fifa-præsident: VM skal passe til det 21. århundrede

LÆS OGSÅ: Joachim Löw er utilfreds med VM-udvidelse til 48 hold

LÆS OGSÅ: Bayern-chef er ubekymret over store handler i Kina

LÆS OGSÅ: Fodboldboss frygter VM-udvidelse i en presset kalender

LÆS OGSÅ: Åge Hareide frygter udvandet VM med stor udvidelse

LÆS OGSÅ: Fifa-præsident: VM skal passe til det 21. århundrede

LÆS OGSÅ: Afgjort: Fifa udvider VM til 48 hold fra 2026

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx