Af - 05/01-14 16:07; Opdateret: 05/01-14 16:20

Manniche: - Eusébio var vores hyggeonkelManniche: - Eusébio var vores hyggeonkel

Eusébio var en af fodboldens allerstørste - men ifølge Michael Mannniche var han helt nede på jorden og også lidt af en hyggeonkel.

storybild

Eusébio og Michael Manniche, da de to mødtes i forbindelse med en kamp mellem Benfica og FC København. (Billede: Polfoto)

Michael Manniche kendte den portugisiske superstjerne Eusébio personligt, og ifølge den danske angiber, så var portugiseren helt nede på jorden trods sin stjernestatus.

Olsen om legendes død: Det er alt for tidligt
Olsen om legendes død: Det er alt for tidligt

Den legendariske fodboldspiller var ansat som 'anden assistentræner' i Benfica, da Manniche spillede for klubben i 80'erne.

En af de største fodboldlegender er død
En af de største fodboldlegender er død

- Han havde spillet i USA, så han var en af de få, der kunne tale lidt engelsk, da jeg kom derned, fortæller den danske fodboldspiller, om en af fodboldens allerstørste superstjerner, portugisiske Eusébio, der søndag døde efter flere års sygdom, 71 år gammel.

Selv om Eusébios aktive karriere sluttede flere år, før Michael Manniche kom til Benfica, så var han stadig tilknyttet klubben dengang Manniche kom til fra Hvidovre.

- Han var 'anden assistenttræner'. De store klubber i Portugal har gerne et par stykker, og han stod for at bringe det gode humør ind i truppen. Det var ikke noget med taktik og sådan, han var lidt en legeonkel med finurlige tricks. Han var rigtig hyggelig, mindes danskeren, der selv opnåede at blive lidt af en legende i Portugal. Men slet ikke i samme stil som Eusébio. For han var - og er - en ener.

- Han var den første, og han er også den største, og portugiserne er dybt taknemmelige over, at han satte dem på landkortet. Det kan godt være, at portugisere har faret verden rundt og erobret den fra højre til venstre, men på fodboldkortet var det første gang de slog igennem i 60'erne, hvor han i den grad var den bærende kraft, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg: 24-årige...
bt.dk
SÅDAN! Danskere vinder historisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx