Af - 05/03-14 22:51; Opdateret: 06/03-14 00:53

Superligaens drenge fik Liverpool at føle på WembleySuperligaens drenge fik Liverpool at føle på Wembley

Masser af superligaspillere fik spilletid på Wembley i aftes mod et engelsk hold, der var Liverpool-besat. 0-1 tabte Danmark.

storybild

Forskellen på Danmark og England: Formstærke Liverpool-spillere som Raheem Sterling (tv.) mod vintertunge superligaspillere som Casper Sloth (th.) (Billede: Polfoto/AP)

Det var i fodboldens moderskib, det var stående klapsalvehyldest til Richard Møller Nielsen før kampen (jaja, englænderne mindedes også deres afdøde Sir Tom Finney), og det var Premier Leauges bedste englændere mod... en ordentlig omgang superligaspillere.

Han starter i stedet for Eriksen på Wembley
Han starter i stedet for Eriksen på Wembley

På en semikold martsaften i det nordvestlige London lagde semifyldte Wembley Stadium græs til det nærmeste Morten Olsens landshold kommer VM. Roy Hodgson er i gang med at forberede sit landshold til sommerens udflugt til Brasilien, og det skulle der fem startende Liverpool-spillere til.

Raheem Sterling og Daniel Sturridge fra netop Liverpool var da også aftenens kreative indslag fra engelsk side, mens Steven Gerrard og Jordan Henderson kompetent styrede midtbanen med en aflevering til overlappende Glen Johnson i højre side en gang imellem.

Daniel Sturridge – den så målfarlige Premier Leauge-herre – var manden, der headede bolden i kassen med omkring ti minutter til slutfløjt. Adam Lallana lagde et fikst indlæg, som danskerforsvaret ikke kom op til.

Eriksen får ikke spilletid på Wembley
Eriksen får ikke spilletid på Wembley

Normalt ville man føle, at løjerne ikke var videre sindsoprivende, men disse ord er skrevet fra selve Wembley, og så er det svært ikke at have en smule gåsehud, når de ruller 'God Save The Queen' og 'Rule Britannia' ud. Og 1-0 var et lidt misvisende resultat.

Morten Olsen lod AGF's Casper Sloth og FC Midtjyllands Jakob Poulsen hjælpe til i William Kvists maskinrum, og Superligaens Emil Larsen, Jesper Juelsgård, Peter Ankersen, Morten 'Duncan' Rasmussen, Kasper Kusk og Danny Olsen fik alle deres portion Rooney og kompagni.

I første halvleg kom England frem til få farlige sager. Wayne Rooney fik en skovturnerende Kasper Schmeichel til at se flagrende ud med en fiks berøring, men kunne ikke score på et mål kun dækket af Simon Kjær, Daniel Agger og kompagni.

Daniel Sturridge havde også sin mulighed, da han efter et hjørnespark fik bolden dumpet ned for sine fødder, men Kasper Schmeichel reddede i en vild sprællemand.

England kommer med 30 mand til kamp mod DK
England kommer med 30 mand til kamp mod DK

Størst var Raheem Sterlings chance. På et fladt indlæg helt tæt på mål skulle han bare sætte foden på, men Peter Ankersen var fulgt med fra sin venstre back (han flyttede over på højre i anden halvleg, da Lars Jacobsen blev skiftet ud), og Esbjerg-spilleren fik forstyrret Liverpool-kometen, så bolden blot røg på stolpen.

Danmark havde meget lidt at komme med. Men faktsisk... ja, så burde Jakob Poulsen have scoret, da han fik en bold med sig i et mellemrum af det engelske forsvar. I stedet for at banke til kuglen tøvede han via en berøring nummer to, og så var det for sent. Premier League-forsvarerne og Joe Hart var nået tilbage. Skudet blev aldrig rigtig et skud, men blokeret.

Samme omgang fik Morten 'Duncan' Rasmussen – der kom ind for Nicklas Bendtner - midt i anden halvleg. Højt dansk presspil gav et boldovertag, og pludselig var FCM-angriberen fri med Joe Hart. Joe Hart er bare ikke det samme som FCK's Jakob Busk og BANG!, så var Manchester City-målmanden ude i bolden.

Andreas Bjelland og Niki Zimling blev skiftet ind sammen med Morten 'Duncan' Rasmussen.

Olsen, Bendtner og Agger: Sådan var vores møder med Wembley
Olsen, Bendtner og Agger: Sådan var vores møder med Wembley

Også Manchester Uniteds Danny Welbeck kom ind – i stedet for Wayne Rooney – og han viste sig hurtigt farlig med flere forsøg, som bette Leicesters Schmeichel dog klarede. Nogle gange med flotte redninger.

Da Daniel Sturridge så steg til vejrs var det slut med at holde stand, og kampen kunne ende, som kampe mellem England og Danmark på Wembley fem gange tidligere er endt: med et enkelt mål.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx