Af - 31/05-16 16:21; Opdateret: 31/05-16 16:51

Hareide om Emre Mor: - Det er meget sværtHareide om Emre Mor: - Det er meget svært

- Vi kan ikke gøre så meget, siger Åge Hareide om det danskfødte supertalent Emre Mor, som skal til EM med Tyrkiet.

storybild

Åge Hareide siger, at der ikke er så meget at gøre ved det i forhold til Emre Mors valg af Tyrkiet. (Billede: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen)

Det kan godt være, at Danmark ikke er med ved EM, men der vil alligevel være et enkelt dansk indslag på banen ved slutrunden i Frankrig.

FC Nordsjælland-supertalentet Emre Mor, som er født og opvokset i Danmark, er i dag blevet udtaget til Tyrkiets 23-mands store trup efter at have imponeret de tyrkiske fodboldfans og ikke mindst landstræner Fatih Terim i sin debut mod Montenegro i søndags.

Emre Mor er udtaget til Tyrkiets endelige EM-trup
Emre Mor er udtaget til Tyrkiets endelige EM-trup


Efter drømmedebut: - Emre Mor kommer med til EM
Efter drømmedebut: - Emre Mor kommer med til EM

Den 18-årige offensiv-spiller, som er blevet døbt 'Tyrkiets Messi', har tyrkiske forældre og fik i februar dobbelt statsborgerskab. Og selv om han ikke taler tyrkisk valgte han ved samme lejlighed det tyrkiske landshold.

Emre Mors valg af Tyrkiet frem for Danmark har skabt debat i fodbolddanmark. Landstræner Åge Hareide bruger dog ikke meget krudt på at ærgre sig over, at Emre Mor efter al sandsynlighed er tabt for det danske landshold (han er først låst, når han har optrådt i en betydende kamp for Tyrkiet).

Wauw! Superliga-talent i vanvittig debut for Tyrkiet
Wauw! Superliga-talent i vanvittig debut for Tyrkiet

- Vi kan altid prøve at påvirke spillerne på U-landsholdene. Men det er meget svært, hvis vi skal gå ind på deres inderste følelser. Det handler om familie og tilhørsforhold. Selvom han har dansk pas, så har han også et andet tilhørsforhold. Vi skal tage det stille og roligt, siger landstræneren, som kalder udtalelsen for 'flot'.

Forud for Emre Mors valg af Tyrkiet foregik et spil i kulissen, hvor det tyrkiske fodboldforbund i samarbejde med den tyrkiske ambassade i Danmark, 'groomede' det unge talent for at overbevise ham om, at Tyrkiet var en bedre mulighed for ham - selv om han har spillet 22 ungdomslandskampe for Danmark.

Passive DBU mister talenter som Emre Mor til udlandet
Passive DBU mister talenter som Emre Mor til udlandet

Det skete blandt andet med videohilsenerne til Mor fra Tyrkiets største stjerne, FC Barcelonas Arda Turan, og besøg i Danmark fra landstræner Fatih Terim.

- Ambassaden var involveret og sammen med forbundet har de holdt det tys tys det hele. Fatih Terim har ringet til ambassaden og sagt mange tak for hjælpen, fortæller Irfan Kurtulmus, som dækker skandinavisk fodbold for det store tyrkiske medie Milliyet.

Avis: FCN får pebernødder for 'den nye Messi'
Avis: FCN får pebernødder for 'den nye Messi'


FC Nordsjælland-boss vil have landsholdsvinduer
FC Nordsjælland-boss vil have landsholdsvinduer

Åge Hareide afviser, at det er metoder, som man vil benytte sig af i Danmark. På spørgsmålet om DBU skal være mere aggressive i at overbevise unge talenter med blandet baggrund om at vælge Danmark, svarer han:

- Jeg ved ikke helt, om det ligger til den danske eller skandinaviske kultur at arbejde sådan. Det er svært. Man kunne håbe, at når folk kommer fra andre lande og bor her, og har passet også, at det var kriteriet for at spille for et land. Men der er åbnet op for at gøre det anderledes, og så kan vi ikke gøre så meget.

FC Nordsjælland-træner er træt af muligt EM-dilemma
FC Nordsjælland-træner er træt af muligt EM-dilemma

Hele denne proces skete, før du tiltrådte som landstræner. Har I snakket i DBU om at gøre det anderledes?

- Nej, det bruger jeg ikke tid på. Det er en spiller - vi har et hold, vi skal tage vare på. Jeg vil bare ønske drengen held og lykke, og så skal vi sørge for, at alle spillere, som bor i Danmark, skal spille for Danmark fremover, siger Hareide.

FCN-profil efter nederlag: Den mest irriterende følelse
FCN-profil efter nederlag: Den mest irriterende følelse

Landsholdsback Riza Durmisi har stået i samme dilemma som Emre Mor, da han blev tilbudt at spille for Albaniens landshold. Han ærgrer sig over, at Mor har valgt Danmark fra.

- Der er ingen tvivl om, at vi sagtens ville kunne bruge ham. Han er fremtidens mand. Men man tager nogle valg, og han føler sig åbenbart mere tyrkisk end dansk. Men selvfølgelig er det et stort tab, men der er ikke så meget at gøre ved det, siger Brøndby-spilleren, som til sommer skifter til Betis Sevilla.

Ved EM skal Emre Mor og Tyrkiet i gruppe D møde Spanien, Tjekkiet og Kroatien.


LÆS OGSÅ: Distraktionerne er Emre Mors udfordring mod toppen

LÆS OGSÅ: Hjulmand hæfter sig ved Emre Mors presspil

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Otte mænd fængslet efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx