Af - 28/01-15 16:14

Se tallene: Derfor slår vi Spanien i aftenSe tallene: Derfor slår vi Spanien i aften

Et af verdens bedste landshold venter Danmark i aften. Men statistikken taler for en dansk fordel - og statistikken lyver som bekendt aldrig.

storybild

Sådan så det ud, da Danmark og Spanien mødtes ved EM i 2012. Mikkel Hansen i sandwich. (Billede: Marko Drobnjakovic)

Det er en af de hårdest tænkelige modstandere, Danmark møder i aften, når Spanien vil forsøge at sikre sig billet til en VM-semifinale.

Nøddesbo - en blød viking: - Savner nyfødt datter
Nøddesbo - en blød viking: - Savner nyfødt datter

Men hvis de to holds seks indbyrdes opgør ved slutrunder gennem de seneste fem år har noget at skulle have sagt, så har Danmark faktisk en stor fordel: Fem af dem er nemlig endt med danske sejre.

Kun den skæbnesvangre finale i 2013 i Barcelona - som Spanien dominerede og vandt 35-19 - er endt skidt for de danske tropper. Men den kamp ligger da også stadig og lurer hos flere af spillerne - selv om danskerne svarede tilbage for et år siden med en sejr ved EM hjemme i Herning.

Laudrup om VM-brag: Danmark har mental fordel
Laudrup om VM-brag: Danmark har mental fordel

- Det er den kamp (finalen, red.), der sidder nærmest i erindringen. Det er den, man tænker tilbage på og virkelig ønsker revanche for - selv om vi egentlig fik den sidste år. Der skal mange revancher til, før det regnskab er gjort op, siger playmaker Rasmus Lauge, der altså dirrer for at finde spanskrøret frem endnu en gang.

Selv om Danmark har overtaget, så betyder spaniernes store 16-måls-sejr i VM-finalen, at scoren er helt lige mellem de to hold i de seks seneste kampe: 161-161.

LÆS OGSÅ: Dansk forsvars-mur: Kom bare med Spanien

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx