Af - 20/01-15 18:26

Polen snød sig til sejren i allersidste minutPolen snød sig til sejren i allersidste minut

Det lignede i meget lang tid en russisk sejr tirsdag aften. Men til allersidst fik Polen vendt det hele og sikret sig to vigtige point.

storybild

Polen og Rusland udkæmpede en meget lige kamp tirsdag aften. (Billede: Polfoto)

Danmarks to sidste modstandere i gruppespillet - Polen og Rusland - mødtes tirsdag aften i deres indbyrdes opgør, hvor vigtige point i den åbne gruppe D var på spil.

Det sluttede med en meget smal polsk sejr på 26-25, men det forblev spændende indtil allersidste sekund.

Men som forventet - og som resultatet antyder - var det en meget lige kamp. Russerne kom godt nok bedst ud af starthullerne og bragte sig hurtigt foran med fire mål, men Polen kom tilbage ind i kampen med en udligning til 6-6 godt fem minutter senere.

Og de store polakker blev ved med at holde fast i Rusland, men de formåede dog ikke at bringe sig foran i løbet af første halvleg. Det gjorde Rusland imidlertid få sekunder før tid, så stillingen ved pausen var 12-13.

Anden halvleg forløb i store træk som første: Russisk føring efterfulgt af polsk udligning efterfulgt af russisk føring - og så videre.

Men russerne begyndte at stikke en smule af og var med ni minutter tilbage af kampen foran med tre mål. Derfor lignede det da også, at kampen allerede var afgjort, men det ville de hårdt kæmpende polakker ikke høre tale om.

I 58. minut var det pludselig helt lige igen med stillingen 25-25, og så skete der det, der set med russiske briller bare ikke MÅTTE ske: Polen bragte sig foran med 30 sekunder igen. Den efterfølgende russiske kontra blev afværget, og så kunne de mange fremmødte polske fans bryde ud i et enormt jubelbrøl, da dommeren fløjtede kampen af.

Den knebne polske sejr afslører ikke meget om styrkeforholdet mellem Polen og Rusland - det er fortsat til diskussion efter så tæt et opgør. Men der er ingen tvivl om, at Danmark går to svære kampe i møde. Først mod Rusland på torsdag, og så mod Polen på lørdag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx