06/08-14 06:16

Anklage: Skanderborg ville købe sig til håndboldslutspilAnklage: Skanderborg ville købe sig til håndboldslutspil

Håndboldherrerne fra Skanderborg forsøgte angiveligt at købe sig til en sejr over Sønderjyske i sidste sæson.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det er alvorlige anklager, der i disse uger fyger over den jyske hede mellem håndboldklubberne Skanderborg, Sønderjyske og Bjerringbro-Silkeborg (BSV).

Kernen i anklagerne er matchfixing, og ifølge flere spillere fra Sønderjyskes trup har Skanderborg forsøgt at købe sig til en sejr over Sønderjyske for at nå slutspillet i sidste sæson. Det skriver BT ifølge Berlingske.

Matchfixing-forsøg rammer danske tennisturneringer
Matchfixing-forsøg rammer danske tennisturneringer

Sønderjyske-spillerne ønsker at være anonyme af frygt for mulige konsekvenser, og det præcise beløb kendes ikke. Dog lyder rygtet, at der skulle være tale om 15.000 kroner, hvis Sønderjyske, der allerede var sikret en plads i slutspillet, ville "lægge sig ned".

Skanderborg kunne før sidste kamp i grundspillet nå en sensationel plads i slutspillet, hvis holdet besejrede Sønderjyske, og rivalerne fra kriseramte BSV samtidig tabte til Skjern på hjemmebane.

Cameroun efterforsker syv spillere for aftalt spil
Cameroun efterforsker syv spillere for aftalt spil

Sønderjyske-truppen valgte ifølge BT's oplysninger at afvise Skanderborgs forsøg på at betale for en sejr, men Danmarks Idrætsforbund (DIF) understreger, at man tager anklagerne seriøst, oplyser udviklingschef i DIF, Morten Mølholm.

- Det er klart, at det er noget, vi vil kigge på. Det er meget alvorligt, hvis det er rigtigt, siger han til BT.

DIF undersøger lige nu lignende anklager om matchfixing i samme kamp. Angiveligt fik Sønderjyske 15.000 kroner for deres indsats i kampen mod Skanderborg, som sønderjyderne vandt 34-28. Pengene kom fra BSV-spillere.

Det kom frem i midten af juni. I alt 15.000 kroner blev overført til sønderjydernes bødekasse for at motivere spillerne til gøre alt for at vinde den sidste kamp i grundspillet mod Skanderborg. BSV var nemlig afhængig af en sønderjysk sejr for selv at snige sig med i slutspillet.

Tidligere Bundesliga-stjerne erkender matchfixing
Tidligere Bundesliga-stjerne erkender matchfixing

Skanderborgs formand, Jens Christensen, erkender over for BT, at han kender til de nye rygter, men han afviser, at spillerne har gjort noget ulovligt.


Han frygter heller ikke, at DIF's sag mod BSV og Sønderjyske vil sprede sig til Skanderborgs omklædningsrum.

- Jeg har ikke hørt noget fra DIF, og som formand både for Skanderborg og Divisionsforeningen ville det næsten være naturligt, at jeg havde hørt noget, hvis man mente, der var noget at undersøge. Jeg kan klart afvise, at der har været tale om den slags fra vores side, siger Jens Christensen til BT.


/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Stewardesse faldt ud af fly og døde
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx