Af Ritzau - 23/05-16 15:09

Danske bueskytter jagter EM-metal og OL-billetterDanske bueskytter jagter EM-metal og OL-billetter

Den danske landstræner i bueskydning, Niels Dall, tror på EM-medaljer og drømmer om OL-billetter ved EM.

storybild

Maja Jager er bedste bud blandt de danske kvinder på at sikre sig en plads ved OL i Rio de Janeiro. (Billede: Reuters/Suhaib Salem)

Mandag åbnes EM i bueskydning i Nottingham, England, og der er gode muligheder for danske medaljer i compounddisciplinen, mens der er OL-billetter på højkant fredag for de danske recurve-skytter.

Medaljeforhåbningerne klynger sig især til compoundholdene, siger landstræner Niels Dall i en pressemeddelelse.

- Jeg vil sige, at vi skal have en EM-medalje med hjem, men jeg håber på to.

- Vores damecompoundhold er favoritter til at vinde en EM-medalje. De er forsvarende verdensmestre indendørs og generelt hammergodt kørende. Herreholdet har ikke levet op til fordums styrke. Men man kan bare ikke betvivle, at det er et stærkt hold, siger han.

Der er også mulighed for EM-medaljer i recurve, som også er en OL-disciplin, og netop fokus på legene i Rio er også et tema i Nottingham.

Fredag kan de recurve-skytter, som endnu ikke er kvalificeret til OL, skyde sig til en plads i Rio, og det gælder for alle de danske skytter.

- Maja (Jager) er hende, som vi sætter vores største forhåbninger til. Men Johan (Weiss) har været rigtig godt kørende i den seneste måned. Jeg tror godt, han kan overraske og tage en OL-billet, siger landstræneren.

Der bliver dog kamp om OL-billetterne til EM. Niels Dall forventer, at godt 100 skytter skal kæmpe om de blot tre OL-billetter, der er i spil per køn i Nottingham.

Skulle OL-kvalifikationen glippe til EM, får recurve-skytterne chancen igen ved tredje World Cup-afdeling midt i juni i Tyrkiet, hvor man også kan kvalificere hold og dermed flere skytter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx