Af - 11/02-16 14:31

Guld-Glen sætter skik på galehuset AGF: - Vi skal vinde, før vi kan få luksusGuld-Glen sætter skik på galehuset AGF: - Vi skal vinde, før vi kan få luksus

Glen Riddersholm prædiker ydmyghed og holdånd i sin nye rolle som træner i galehuset AGF

storybild

Glen Riddersholm kræver stenhårdt arbejde i AGF frem for alt. Men der er selvfølgelig plads til højt humør også. (Billede: Polfoto)

Hårdt arbejde og holdånd kommer før luksus og gulddrømme i AGF.

Det slår træner Glen Riddersholm fast.

AGF, som i årevis har kæmpet for at holde fast i toppen i dansk fodbold, er ikke i en position, hvor de kan opføre sig, som om de var konger, siger den nye mand i spidsen for klubben.

Nedtur for bundhold: Taberdømt i kamp mod AGF
Nedtur for bundhold: Taberdømt i kamp mod AGF

Han trækker et eksempel frem: Da klubledelsens og trænerstaben skulle tilbringe et døgn med strategi-rystesammen tur i starten af januar blev det planlagte luksussommerhus med sauna og svømmepøl skrottet til fordel for noget så ueksotisk som en spejderhytte i Hørning.

- Vi skal ikke kigge mod de luksuriøse ting. Vi kan ikke belønne os selv med små ting undervervejs. Nu skal vi vinde, før vi kan få luksus, siger Riddersholm, som tiltrådte efter nytår som erstatning for fyrede Morten Wieghorst.

AGF forlænger aftalen med Jens Jønsson
AGF forlænger aftalen med Jens Jønsson

Denne ydmyge opfattelse af det aarhusianske fodboldgalehus flugter meget godt med fansenes. Det er ikke længere guld og Champions League, der drømmes om i Smilets By, er Ridderholms indtryk.

Dertil har tre nedrykninger på 10 år sat for dybe spor: Smilene er stivnet og erstattet af noget så jordbundent som realisme.

- Fansene tør næsten ikke tro på, at det kan gå frem ad. De har oplevet så mange skuffelser. Det er op til os at fortjene respekten og tiltroen. Derfor bygger vi tingene op med fornuft. Der findes ingen genvej til succes, filosoferer Riddersholm.

Træneren vs. eksperten: Forårets mission:

- Vi vil arbejde hårdt for at skabe forbedringer her i foråret, så vi kan skabe et fundament til den nye sæson. Efter sommerferien vil vi tillade os at stræbe efter at komme i top-6. Det er en ambitiøs plan, som startede den 7. januar.
Glen Riddersholm.

- Det er for alvor nye tider for AGF. Jeg tror, at vi får Glen-effekten at se. Så jeg forventer, at de hægter sig på midterfeltet. Men midterforsvaret skal altså stabiliseres.
Viasat-ekspert Jesper Thygesen.

LÆS OGSÅ: Duncan vender hjem til Aarhus

LÆS OGSÅ: Riddersholm får uafgjort i gensyn med FCM

LÆS OGSÅ: Teenager imponerer sig til kontrakt i AGF

LÆS OGSÅ: AGF henter Randers-sportsdirektør til klubben

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx