Af Ritzau - 19/03-16 11:48

Magnussen er klar: - Jeg skal i top-10 efter første omgangMagnussen er klar: - Jeg skal i top-10 efter første omgang

Første omgang er afgørende i det australske grandprix, og den danske kører har ambitioner om fem overhalinger.

Bildstrecke im Grossformat »
Magnussen viser før Melbourne-løbet stolt sin nye gule Renault-racer frem, som han skal køre i hele sæsonen. Renaults kørerdragt bliver også holdt i det traditionelle gule farver. Her er Magnussen ved præsentationen af sæsonens Formel 1-felt i Melbourne. ...ved præsentationen af den racer, han skal køre i ved sæsonens start. Den ser sort ud ved første øjekast, men den er i virkeligheden.. Ligesom Kevins og Jolyons shorts! Jeps. Den kan åbenbart også surfe - her fra en lidt anderledes præsentationsvideo. 24. februar 2016: Magnussen skal teste Renault-raceren for første gang på Montmelo-banen i Barcelona. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarer Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Så skal der testes! En fokuseret Magnussen inden han kører ud på Montmelo-banen i Barcelona 24. februar 2016: Der testes... Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. Ved et storstilet pressemøde i Renaults hovedkvarter uden for Paris blev den Formel 1-raceren for 2016-sæsonen præsenteret. Reservekører Esteban Ocon, kører Jolyon Palmer og Renault-bossen Carlos Ghosn sammen med Magnussen - Jeg er vildt glad, sagde Kevin Magnussen om sin kontrakt med Renault. I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Magnussen crasher ind i Felipe Massa og Danilo Ricciardo på Hockenheim i 2014 Kevin Magnussen udgår af Bahrains Formel 1 i 2014. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin kører rockstjernestilen på den røde løber til Justin Timberlake-koncert i Parken i 2014. Magnussen og holdkammeraten i McLaren-tiden, eks-verdensmester Jenson Button. Efter 2015-sæsonen skiltes Kevin og McLarens veje. Det var ikke noget pænt brud. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Anders Holch Povlsen, boss for Bestseller-koncernen og milliardær, har sponsoreret Kevin gennem det meste af hans karriere.

Kevin Magnussen starter som nummer 15 ved søndagens grandprix.

Når Kevin Magnussen søndag for alvor gør comeback som Formel 1-kører ved det australske grandprix, er det med ambitionen om at rykke hurtigt op i rækkerne.

Kevin Magnussen starter langt nede i rækkerne ved første grandprix
Kevin Magnussen starter langt nede i rækkerne ved første grandprix

Lørdag kvalificerede danskeren sig til en 15.-plads på startgridden i Melbourne, men den skal omsættes til en plads i top-ti i løbet af blot en enkelt omgang eller cirka halvandet minut.

- Jeg har den rigtige side af vejen. I første sving kan der ske rigtig meget her. Det ved vi. Historisk er der altid spænding i første sving med folk, der bliver ramt og den slags. Det handler om at køre uden om det og snige sig ind i top-ti, siger Magnussen.

På Albert Park-banen er der svære forhold for overhalingslystne biler. Danskerens taktik er derfor at få den del hurtigt overstået i startkaosset.

- Det er afgørende at få en god første omgang her. Med lidt held kan man være i pointene allerede efter første omgang, og på denne bane er det svært at overhale. Så handler det bare om at blokere resten af vejen, siger Kevin Magnussen.

Træner: Mentalt er Magnussen klar - fysikken halter lidt
Træner: Mentalt er Magnussen klar - fysikken halter lidt

Lørdagens kvalifikation var ikke en udpræget succes for den danske comeback-kører. Holdkammerat Jolyon Palmer starter en plads foran danskeren, og foran de to Renault-kørere kommer Magnussens tidligere hold, McLaren, til at have sine to biler.

- Vi holder lige bag ved McLaren. Jeg tror, at de er lidt hurtigere end os, men ikke meget. Bagved ligger Haas. De er hurtige - nogenlunde lige med os. Sauber har vi styr på, tror jeg, siger Magnussen.

Skrappere regler for radiokommunikation undrer Magnussen
Skrappere regler for radiokommunikation undrer Magnussen

Ekspert: Kevins gule lyn giver selvtillid - men ikke podiepladser
Ekspert: Kevins gule lyn giver selvtillid - men ikke podiepladser

Han er overbevist om, at han i sin gule racer kan køre om kap med McLaren - og resten af feltet for den sags skyld.

- Jeg er her for at køre om kap. Ikke kun med McLaren, men med dem alle sammen. Forhåbentlig en dag med de forreste. Jeg tænker ikke over, at nu er det McLaren, jeg skal slå. Jeg prøver lige hårdt på alle. Der er ingen, der får mindre modstand, bare fordi de ikke er McLaren, alle får lige meget modstand, siger Magnussen.

Det australske grandprix begynder søndag morgen klokken 7.00 dansk tid.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
Myndighederne advarer: Frygtet...
bt.dk
Ny borgmester ærgrer sig: Vi har et...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx