17/12-17 09:36

Fransk profil vil låne svensk nøgle til at knække NorgeFransk profil vil låne svensk nøgle til at knække Norge

Frankrigs Camille Ayglon vil høre sine svenske klubkammerater til, hvordan Norge skal besejres ved VM.

storybild

Hamburg. De norske håndboldkvinder er forsvarende europa- og verdensmestre, og nordmændene har lagt i kakkelovnen til endnu et sæt medaljer af ædleste karat.

Spanien blev slået med 31-23 i ottendedelsfinalen, mægtige Rusland blev pryglet med hele 34-17 i kvartfinalen, inden Holland fik en tur maskinen med 32-23 i semifinalen.

Frankrig derimod er nået til finalen med smalle sejre på to-tre mål, og nordmændene er store favoritter til at genvinde VM-titlen i søndagens finale.

Men ingen er uovervindelige, heller ikke Norge, og det viste de svenske naboer i gruppespillet, hvor svenskerne overraskende vandt 31-28 i sidste kamp.

Den kamp vil franskmændene have i baghovedet, og højrebacken Camille Ayglon vil hente hjælp fra sine svenske klubkammerater.

- Jeg vil spørge mine venner i Sverige, for de fandt nøglen mod Norge i sidste uge. Men i de sidste par kampe har Norge set virkelig, virkelig stærke ud, siger Ayglon til TV2 Sport.

Til dagligt optræder hun for CSM Bucuresti, hvor hun spiller sammen med de svenske landsholdsspillere Isabelle Guldén, Nathalie Hagman og Sabina Jacobsen.

Ifølge Ayglon står franskmændene da også med bedre muligheder for at stække det norske angreb, end de øvrige hold ved VM har haft.

- Vores forsvar er det bedste ved VM, men vi skal kæmpe en masse og prøve at løbe med dem, lyder det fra den franske højreback.

Frankrigs hidtil eneste store titel kom i 2003, da holdet vandt netop VM. Derudover er det blevet til VM-sølv i 1999, 2009 og 2011. Ved EM er det blevet til bronze i 2002, 2006 og 2016.

Den medaljehøst blegner noget i sammenligning med Norges.

Nordmændene har hentet syv EM-titler - seks af dem i de seneste syv EM-slutrunder - og tre VM-titler, blandt andet i både 2011 og 2015.

De norske kvinder har desuden tre gange VM-sølv og ditto bronze. Der er også tre gange EM-sølv og en enkelt EM-bronze i pokalskabet.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Feltsengene er...
bt.dk
Vej blev spærret i timevis efter...
bt.dk
Magnussen taler ud: Jeg kan ikke...
bt.dk
LIGE NU: Politiet har klar besked til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx