Af Ritzau - 01/05-16 15:43; Opdateret: 01/05-16 15:59

Stærk Magnussen scorer sine første Renault-pointStærk Magnussen scorer sine første Renault-point

Kevin Magnussen kørte sig fra startposition 17 frem til en syvendeplads og fik seks point i Formel 1-tabellen.

Bildstrecke im Grossformat »
Magnussen viser før Melbourne-løbet stolt sin nye gule Renault-racer frem, som han skal køre i hele sæsonen. Renaults kørerdragt bliver også holdt i det traditionelle gule farver. Her er Magnussen ved præsentationen af sæsonens Formel 1-felt i Melbourne. ...ved præsentationen af den racer, han skal køre i ved sæsonens start. Den ser sort ud ved første øjekast, men den er i virkeligheden.. Ligesom Kevins og Jolyons shorts! Jeps. Den kan åbenbart også surfe - her fra en lidt anderledes præsentationsvideo. 24. februar 2016: Magnussen skal teste Renault-raceren for første gang på Montmelo-banen i Barcelona. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarer Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Så skal der testes! En fokuseret Magnussen inden han kører ud på Montmelo-banen i Barcelona 24. februar 2016: Der testes... Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. Ved et storstilet pressemøde i Renaults hovedkvarter uden for Paris blev den Formel 1-raceren for 2016-sæsonen præsenteret. Reservekører Esteban Ocon, kører Jolyon Palmer og Renault-bossen Carlos Ghosn sammen med Magnussen - Jeg er vildt glad, sagde Kevin Magnussen om sin kontrakt med Renault. I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Magnussen crasher ind i Felipe Massa og Danilo Ricciardo på Hockenheim i 2014 Kevin Magnussen udgår af Bahrains Formel 1 i 2014. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin kører rockstjernestilen på den røde løber til Justin Timberlake-koncert i Parken i 2014. Magnussen og holdkammeraten i McLaren-tiden, eks-verdensmester Jenson Button. Efter 2015-sæsonen skiltes Kevin og McLarens veje. Det var ikke noget pænt brud. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Anders Holch Povlsen, boss for Bestseller-koncernen og milliardær, har sponsoreret Kevin gennem det meste af hans karriere.

Kevin Magnussen er på tavlen med en syvendeplads i Socchi.

Racerkøreren Kevin Magnussen har sat sine første point ind på kontoen i denne Formel 1-sæson, efter at han sluttede på syvendepladsen i sæsonens fjerde grandprix i Sotji i Rusland.

Magnussen startede ellers løbet helt nede i 17. startposition, men en kaotisk start med flere sammenstød bragte omgående danskeren frem i feltet og derfra grundlagde han årets hidtil bedste præstation.

Placeringen indbringer seks point til det samlede regnskab.

Irriteret Magnussen undrer sig over kolde dæk
Irriteret Magnussen undrer sig over kolde dæk

Den dramatiske start spolerede dagen for Sebastian Vettel, der blev torpederet bagfra af Daniil Kvyat og ødelagde sin Ferrari.

Dermed måtte tyskeren forlade løbet, næsten inden det var begyndt.

Magnussen kom hurtigt op på niendepladsen og omtrent halvvejs inde i løbet leverede han en flot overhaling af Daniel Ricciardo og bragte sig frem som nummer otte.

Niet! Russisk nedtur for Magnussen - sådan starter han i morgen
Niet! Russisk nedtur for Magnussen - sådan starter han i morgen

Da Max Verstappen kort efter måtte udgå, var danskeren pludselig nummer syv, og da begyndte det for alvor at ligne sæsonens første point til Renault-teamet.

Løbet blev suverænt vundet af Nico Rosberg (Mercedes), der dermed har gjort rent bord i sæsonens fire grandprixer.

Rosbergs teamkollega, den forsvarende verdensmester Lewis Hamilton, leverede også en stærk præstation, da han kørte sig frem som nummer to fra tiende startposition.

LÆS OGSÅ: Sådan gik Magnussens sidste træning i Sotji

LÆS OGSÅ: John Nielsen: Ung russer er ingen trussel for Magnussen

LÆS OGSÅ: Magnussen bliver noteret for bedste Renault-tid

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen: Ingen bekymringer!

LÆS OGSÅ: Ung russer overtager Magnussens sæde i Formel 1-træning

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rytteriet klar med nyt liveshow - men...
bt.dk
Øksemand fængslet: Grinede flere...
bt.dk
Politiet: Vi har fundet øksemandens...
bt.dk
Politiet efterlyser: Hvis du ser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx