Af Ritzau - 13/11-16 22:54

Ronaldo og Portugal tager sikker sejr over LetlandRonaldo og Portugal tager sikker sejr over Letland

Portugal vandt klart, mens Belgien sendte Estland hjem med et nederlag på hele 8-1.

storybild

På trods af et brændt straffespark, så blev Cristiano Ronaldo alligevel dobbelt målscorer i aftenens kamp mod Letland. (Billede: Scanpix/Francisco Leong)

Europamestrene fra Portugal tog søndag en sejr på 4-1 over Letland på hjemmebane i VM-kvalifikationens gruppe B.

De tre point var vigtige for Portugal, der kæmper for at holde trit med Schweiz, som har maksimumpoint i gruppen efter fire kampe.

Alt gik også efter portugisernes plan, da de kom foran med 1-0 i første halvleg. Nani blev nedlagt i feltet, og vanen tro var det superstjernen Cristiano Ronaldo, der skulle eksekvere straffesparket.

Bolden blev sendt mod venstre stolpe, og selv om den velspillende lettiske målmand Andris Vanins var ude ved stolpen, var sparket for hårdt.

I anden halvleg skulle Ronaldo igen forsøge sig fra 11-meter-pletten. Barcelona-spilleren Andre Gomes blev nedlagt i feltet, men denne gang kom der ingen Ronaldo-jubel, da skuddet ramte stolpen.

I stedet var det letterne, der kom til at juble i det 67. minut, da indskiftede Arturs Zjuzins hamrede bolden i mål og udlignede for Letland.

Glæden varede dog ikke længe, for allerede tre minutter senere var William Carvalho på pletten, da han med et hovedstød bragte portugiserne i front.

På trods af det brændte straffespark nåede Ronaldo at lave sit andet mål i kampen, da han i det 87.minut viste fin sparketeknik og udplacerede Vanins i det lettiske mål.

Det sidste søm i kisten blev sat af Bruno Alves, der scorede til slutresultatet 4-1.

Også andre steder i Europa blev der scoret mange mål søndag aften. Belgien viste ingen nåde overfor Estland, der blev sendt hjem til Baltikum med en syngende øretæve på 8-1.

Dries Mertens og Romelu Lukaku stod begge for to af de belgiske mål i kampen i gruppe H, hvor også Grækenland og Bosnien mødte hinanden. Det blev til en bosnisk sejr på 1-0.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx