Af - 19/01-17 11:43

Kevin Magnussen: Jeg har været uheldig!Kevin Magnussen: Jeg har været uheldig!

Både McLaren og Renault er traditionelt set storhold i Formel 1, men har underpræsteret i sæsonerne, hvor Kevin Magnussen har siddet bag rattet. Sort uheld, mener danskeren selv.

Bildstrecke im Grossformat »
Kevin Magnussen er den dansker, der har kørt flest løb i Formel 1. Kevin Magnussen i sit rette element: Bag rattet i en Formel 1-racer. - Jeg har kørt ræs hele mit liv, og nu er jeg sulten og ivrig efter at sidde i en Formel 1-racer igen, sagde Magnussen, i forbindelse med sit comeback til Formel 1. Navn: Kevin Jan Magnussen Født: 5. oktober 1992 i Roskilde I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. 12 top-10-placeringer kørte Magnussen hjem i sin første sæson i Formel 1 hos McLaren i 2014. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarede Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Magnussens første sæson hos Renault har været svingende. En enkelt syvendeplads og en tiendeplads er det blevet til som højdepunktet. Ellers har der været tale om placeringer ude af top-10. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen (tv.) har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Hun hjalp ham ind i det forjættede Formel 1-land, men nu er deres samarbejde smuldret. Kevin Magnussen i 2012, få år inden han brød ind i Formel 1-verdenen. Året efter vinder han Formel Renault 3.5 Series. Resten er historie...

Kevin Magnussen har kørt to hele sæsoner i Formel 1, men udover podiepladsen i det allerførste granprix i Melbourne i 2014 har han ikke været i nærheden af den gode ende af feltet.

Og det, erkender han i et interview med ESPN, er måske liiiige i underkanten af ok.

Kevin Magnussen må vente på 'makeover'
Kevin Magnussen må vente på 'makeover'

- Jeg føler mig en smule uheldig med de to teams jeg har været hos, siger Magnussen til ESPN.

- Jeg føler, at jeg burde have været i stand til at opnå mere med dem begge, indrømmer han.

Han ville godt være blevet hos McLaren, men han blev ikke tilbudt en kontrakt. Efter en sæson på sidelinjen havnede han så hos Renault, som godt ville have ham - men kun i et år, og det ville Kevin Magnussen ikke nøjes med. Derfor er han nu havnet på en to-årig kontrakt med Haas.

Renault-boss sviner Kevin: - Du er udisciplineret
Renault-boss sviner Kevin: - Du er udisciplineret

En turbulent rundtur i Formel 1-feltet, men danskeren understreger, at han ikke fortryder noget.

- Jeg fortryder ingenting. Der er så mange mennesker hos McLaren og Renault, som jeg stadig snakker med og har gode forhold til, det var bare nogle ting, der ikke fungerede, og jeg er glad for som tingene er endt, siger han og roser det amerikanske Haas-team, som et sted, han kan udvikle sig.

- Her kan jeg opbygge mig selv, få erfaring og vokse med holdet. Det er en meget god situation for mig, siger han.

Kevin er tilbage: Løfter  vægte op til ny sæson
Kevin er tilbage: Løfter vægte op til ny sæson

Kevin Magnussen har tidligere kriteseret ledelses-strukturen på Renault-teamet, og den, mener han, er meget bedre hos Haas.

Både fordi, ledelsesstrukturen er 'meget, meget klar', men også fordi der ifølge danskeren er en høj grad af tillid til hinanden på teamet.

- Og det er en virkeligt sund ting af have på et hold, det er meget vigtigt, siger han.

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen: - Jeg sigter stadig efter storhed!

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Se BTs karakterer: Horsens snydt for...
bt.dk
Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
14-årige Jonas kom i kæmpegæld på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx