Af Ritzau - 18/07-16 17:19; Opdateret: 18/07-16 17:48

Wada kræver Rusland udelukket fra al sportWada kræver Rusland udelukket fra al sport

Det Internationale Antidopingagentur mener, at Rusland har brug for en kulturændring.

storybild

Det russiske flag skal ikke vaje ved OL i Rio de Janeiro, mener Wada. (Billede: Scanpix/Andrej Isakovic)

Rusland skal udelukkes fra alle internationale sportsbegivenheder, indtil en gennemgribende kulturændring i holdningen til doping er gennemført.

Sådan lyder kravet fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada) efter offentliggørelsen af McLaren-rapporten, der konkluderer, at den russiske stat har været dybt involveret i et omfattende dopingprogram og svindel med positive dopingprøver.

- Wada opfordrer sportsbevægelsen til at udelukke Rusland fra at deltage i internationale konkurrencer inklusiv OL i Rio de Janeiro, indtil en kulturændring er gennemført, skriver Wada-talsmand Ben Nicholls på Twitter.

Rapporten konkluderer, at dopingprogrammet bredte sig over 30 forskellige sportsgrene, og at det russiske sportsministerium var med til at beslutte, hvilke atleter der skulle med i programmet og beskyttes mod positive dopingprøver.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har varslet et hastemøde tirsdag, hvor man skal diskutere, hvilke sanktioner man skal tage i anvendelse over for Rusland.

IOC-præsident Thomas Bach fastslår, at russerne kan se frem til en hård straf.

- De ting, der er kommet frem i rapporten, er chokerende og et angreb på sporten og de olympiske lege. Angrebet er uden fortilfælde, siger Thomas Bach i en udtalelse.

- Derfor vil IOC ikke tøve med at tage de strengeste sanktioner i brug mod individer eller organisationer, der er involveret, siger IOC-præsidenten.

Foreløbig er russiske atletikudøvere udelukket fra at deltage ved næste måneds OL efter tidligere afsløringer af dopingsnyd i landet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx