Af Ritzau - 02/11-16 09:11

William Kvist har øje for Leicesters kontramaskineWilliam Kvist har øje for Leicesters kontramaskine

FC København skal hele tiden holde et øje på Leicesters Jamie Vardy og Riyad Mahrez, siger William Kvist.

storybild

William Kvist og FC København møder onsdag Leicester i Champions League. De engelske fodboldmestre er det eneste hold, som har slået FCK i denne sæson. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

FC Københavns landsholdsspiller William Kvist forventer, at FCK vil være mest i boldbesiddelse i onsdagens Champions League-hjemmekamp mod Leicester.

Det vil dog passe Leicester fint, fordi englænderne så kan satse på kontraangreb med sine hurtige frontløbere. Det vurderer Kvist, som får en central rolle i at passe på Leicesters omstillinger.

- Jeg tror, vi kommer til at få lov til at have bolden relativt meget, og så handler det om at træffe de rigtige beslutninger i forhold til, hvornår vi skal tage chancer.

- De har Jamie Vardy og Riyad Mahrez, og det går så stærkt med de to, så vi skal være opmærksomme på, hvornår vi skal spille mere simpelt og roligt, så de ikke får en mulighed for et kontraangreb, siger Kvist.

Sammen med FCK's centrale forsvar skal han hele tiden orientere sig om, hvor Leicesters hurtige spillere står og venter på en kontramulighed.

- I forhold til kontraangrebene skal jeg, "Zanka" og Erik Johansson have en større orientering, når vi selv slår indlæg, for det kan gå hurtigt den anden vej. Der skal vi være opmærksomme på deres hurtige folk.

- Vi ved godt, hvor vi selv skal stå positionsmæssigt, men vi skal være gode til at kommunikere, hvor for eksempel Vardy og Mahrez står, siger Kvist.

For to uger siden tabte FCK med 0-1 i Leicester, men kampen viste, at FCK godt kan matche det engelske mesterhold. Samtidig gav det flere nyttige erfaringer for FCK.

- Vi har fået en vigtig erfaring ved at mærke de lange bolde, som de er gode til at slå ned bag forsvaret og de løb, de så kommer med.

- Jeg synes også, vi har gjort en vigtig erfaring ved at vide, at når vi spiller bolden rundt, så får vi også mulighed for at komme til en masse indlæg mod dem.

- På den måde kommer det til at minde om mange af vores andre kampe, siger Kvist.

Onsdagens kamp i Parken begynder klokken 20.45.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Politiet leder efter flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx