Af - 23/05-14 08:23

Se Superligaens blodrøde liste: Millionerne fosser udSe Superligaens blodrøde liste: Millionerne fosser ud

Det er ikke nemt at tjene penge som Superligaklub. Faktisk er det næsten umuligt, medmindre man er med i Champions League.

storybild

Brøndbys Simon Makienok kan også ryste på hovedet, når han ser på sin klubs blodrøde regnskaber de seneste år. (Billede: Polfoto)

I går nedjusterede Brøndby IF deres forventninger til næste års regnskab, så underskuddet forventes at blive mellem 160-170 millioner kr. Hvis det bliver en realitet, vil de have tabt mere end en halv milliard på fire år.

Brøndbys blodrøde mareridt: Taber en halv milliard på fire år
Brøndbys blodrøde mareridt: Taber en halv milliard på fire år

De er dog langt fra den eneste Superligaklub, som ikke har haft styr på økonomien de seneste år, viser en gennemgang af klubbernes regnskaber.

Blodrøde tal: Større underskud i Brøndby
Blodrøde tal: Større underskud i Brøndby

Samlet set har de nuværende 12 klubber tabt 270 millioner kroner på tre år. Men det er inkl. regnskaberne for FCK og FCN, som tæller et samlet overskud på 390 millioner kr.

De resterende 10 klubber kan derfor fordele et minus på 660 millioner mellem sig.

- Fodbold bliver aldrig andet end en forretning, der kan gå i nul. Der kommer aldrig til at være mange klubber, som kan tjene på det, siger fodboldøkonom ved Deloitte Jesper Jørgensen.

At lige netop FCK og FCN har skilt sig så positivt ud skal ses i sammenhæng med deres direkte vej til Champions League, hvor alle millionerne er.

- Men problemet er, at så få hold får chancen for at spille i Europa. Nu er der samtidig ikke længere nogen direkte vej ud i Champions League, siger Jesper Jørgensen, der forventer, at underskuddene vil fortsætte i fremtiden, omend det værste er ovre.

- Hver klub har sin egen historie, men de første år ovenpå finanskrisen var hårde. En masse løntunge udenlandske spillere skulle f.eks. sælges og det har taget tid. Derudover har der været feriepengesagen, som har kostet dyrt for blandt andet Brøndby og Aab, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i voldsom debat: Nye tal om...
bt.dk
Flere kilometer kø ved den danske grænse
bt.dk
Thomas Frank arbejder for FCM-boss:...
bt.dk
Stor bekymring om lønfidus i Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx