Af Ritzau - 20/05-16 23:15

Solbakken skifter halvt hold ud mod HobroSolbakken skifter halvt hold ud mod Hobro

Minimum fem FC København-stamspillere er ude af den trup, som gæster Hobro søndag eftermiddag i Superligaen.

storybild

FCK-træner Ståle Solbakken er nødt til at lave radikalt om på sit hold mod Hobro. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

FC København, der allerede har vundet det danske mesterskab, har givet de tre svenske EM-spillere, Ludwig Augustinsson, Erik Johansson og Robin Olsen, en lille pause.

Dermed er de ikke med i FCK's to kommende udekampe i Superligaen og går glip af søndagens kamp i Hobro samt næste uges opgør i Esbjerg.

Ud over den svenske trio er de to centrale midtbanespillere Thomas Delaney og William Kvist ude med karantæner mod Hobro.

- Robin, Erik og Ludwig har fået lidt ferie allerede nu, da de snart skal til EM i Frankrig med det svenske landshold. Derfor er de ikke med i vores to udekampe i Hobro og Esbjerg.

- Derudover har Delaney og Kvist jo karantæne på søndag, og det gør selvsagt, at nogle andre i stedet vil få chancen, siger FCK-træner Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

- I den grad det går an, vil vi prøve at bevare en vis base på holdet og ikke sætte alt for mange nye ind på holdet samtidig, men i stedet fordele det lidt på kampene mod Hobro og Esbjerg.

- Men det bliver rundt regnet et halvt nyt hold mod Hobro. Især bagest er vi nødt til at skifte lidt ud i kæderne, siger han.

Nordmanden forsøger at motivere sine spillere, så godt han kan.

- Vi kan spille frit, men det skal ikke være for frit, for hvis man har den følelse, bliver indsatsen som regel ret dårlig.

- Vi skal have en vis substans i holdet og i præstationen, selv om det er en svær situation, hvor luften helt naturligt er gået lidt af ballonen.

- Det ville i hvert fald være unormalt, hvis den ikke var det - en sådan reaktion kommer helt automatisk, når man har arbejdet så intenst efter et stort mål, så længe som vi har.

- Men vi har så tilpas mange gode fodboldspillere i truppen, at det skal vi kunne klare nogenlunde, siger Solbakken.

Robin Olsen, Erik Johansson og Ludwig Augustinsson er tilbage på træningsanlægget hos FCK på torsdag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Amerikansk rigmand og entreprenør...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx