Af Ritzau - 05/10-16 12:47

Kommentator: Cykelfeltet tror stadig på Matti BreschelKommentator: Cykelfeltet tror stadig på Matti Breschel

Matti Breschel har stadig et stort navn, og det er det, der har skaffet ham en kontrakt med storholdet Astana.

storybild

Matti Breschel er udset til en vigtig rolle i endagsklassikerne på sit nye hold, Astana. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Han har to VM-medaljer og mere end 20 professionelle sejre på sit cv, men i de senere år har det knebet for cykelrytteren Matti Breschel at leve op til sine tidligere bedrifter.

Men den 32-årige dansker har stadig så stort et navn i det internationale cykelfelt, at han trods et fuldstændig mislykket 2016 har fået kontrakt med storholdet Astana til den kommende sæson.

- I feltet har man en meget god fornemmelse af, om folk er brændt ud, eller om de stadig har det i sig, siger den tidligere professionelle rytter Thomas Bay, der er kommentator på Eurosport.

- Breschel lever og ånder for sporten, og det har Astana-holdet været villige til at tage en chance på, fordi man tror på, at han stadig har muligheden for at vende tilbage til sit oprindelige, høje niveau, siger Bay.

Det er mere end et år siden, Matti Breschel sidst vandt et cykelløb, og Astana-chef Alexandre Vinokourov ser ham da også primært som klassikerhjælper for en anden dansk nyerhvervelse Michael Valgren.

- Astana har gjort sig klart, at holdet mangler lidt til klassikerne, ikke mindst fordi brostensspecialisten Lars Boom forlader holdet. Man skal have noget i stedet, og her tror man så, Matti kan give noget, vurderer Thomas Bay.

Med Breschels ankomst vil der i den kommende sæson være en dansk kvartet på det kasakhiske mandskab, hvor han bliver holdkammerat med Valgren, Jakob Fuglsang og Jesper Hansen.

Fuglsang har kørt på holdet de seneste fire år, og hans indstilling til sporten er en af grundene til, at Vinokourov tilsyneladende har kastet sin kærlighed på danske ryttere, mener Thomas Bay.

- Jakob Fuglsang er kendt for at arbejde meget seriøst. Han er en loyal holdspiller, og det er de fleste sportsdirektører og holdejere glade for.

- For rytterne kan det også blive en fordel. Cykelryttere er jo også sociale mennesker, og man ser ofte, at det fungerer godt med en fraktion fra samme nation, siger Thomas Bay.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx