25/07-17 19:54

Lilly King sætter verdensrekord foran rivalen EfimovaLilly King sætter verdensrekord foran rivalen Efimova

Den amerikanske svømmer Lilly King overraskede med både guldmedalje og verdensrekord i 100 meter bryst.

storybild

Lilly King vandt guld og satte verdensrekord ved kvindernes 100 meter bryst. Scanpix/Ferenc Isza

Budapest. Det blev til en overraskende sikker sejr, da den amerikanske svømmestjerne Lilly King tirsdag aften satte ny verdensrekord ved VM-finalen i 100 meter bryst.

Den 20-årige amerikaner lagde hårdt ud og formåede at holde føringen og det høje tempo hele vejen på banen i Budapest. Det resulterede i en guldmedalje og i en ny verdensrekord i tiden 1 minut og 4,13 sekunder.

Det blev samtidig til dobbelt amerikansk triumf, da Katie Meili lige akkurat formåede at presse sig foran russiske Yuliya Efimova og dermed tog sølvet.

Det var forventet, at Efimova ville være tættere på guldet, men den russiske svømmer formåede altså ikke at leve op til forventningerne.

Dermed bliver der samtidig skrevet endnu et kapitel i rivaliseringen mellem Lilly King og Yuliya Efimova. En rivalisering, der første gang viste sig frem under OL i Rio i 2016, hvor King blandt andet kritiserede Efimovas tidligere brug af doping.

Lilly King hoverede også over for Efimova ved at række fingeren i vejret, da hun havde slået en af russerens tider ved OL. Jubelscenen kom kort tid efter, at Efimova selv havde rakt fingeren i vejret efter en semifinalesejr.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Cykelrytter dræbt af puma - slæbt ind...
bt.dk
Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx