15/07-17 16:32; Opdateret: 15/07-17 16:45

Spanier slår Williams og sikrer første Wimbledon-titelSpanier slår Williams og sikrer første Wimbledon-titel

Garbiñe Muguruza var for stærk i en velspillet Wimbledon-finale og besejrede Venus Williams, som gik ned.

storybild

Garbiñe Muguruza kunne dårligt tro det, da hun med 6-0 i andet sæt vandt Wimbledon-finalen over Venus Williams. Scanpix/Glyn Kirk

London. Den spanske tenniskvinde Garbiñe Muguruza sikrede karrierens største triumf, da hun lørdag vandt finalen i Wimbledon for første gang.

I en særdeles velspillet finale sejrede hun 7-5, 6-0 over 37-årige Venus Williams, der dermed gik glip af sin sjette Wimbledon-sejr i karrieren.

Amerikaneren kunne være blevet den ældste, kvindelige grand slam-vinder siden professionel tennis blev indført i 1968, men 23-årige Muguruza var for stærk på dagen.

Der blev ikke smidt servepartier i de første seks partier i første sæt, og derfor udlignede Muguruza til 3-3 i den jævnbyrdige indledning, hvor begge spillede godt.

Venus Williams leverede første dobbeltfejl efterfølgende, men viste også godt spil fremme ved nettet.

Muguruza fik første breakpoint, men slog bolden ud, og amerikaneren vandt partiet og øgede til 4-3. Muguruza var sikker og aggressiv, holdt initiativet og udlignede igen.

Venus Williams servede bedre og bedre og øgede til 5-4, og Muguruza viste svaghed, da hun servede bagefter.

Her gav hun Williams to sætbolde, men den første blev hamret i nettet efter en lang duel, og i den anden sendte Williams bolden ud bag baglinjen.

5-5 blev det, men Williams led nu i sin serv. Hun afværgede første breakbold, men så gik den ikke længere.

Begge spillede godt, men Muguruza brød til 6-5.

Det spillemæssige niveau og tempo var højt. Muguruza fik to sætbolde i sit serveparti, smed den første, men tog den anden og dermed første sæt.

Williams var presset med det samme i andet sæt, hvor hun servede først, men hendes femte dobbeltfejl i opgøret betød, at Muguruza brød med det samme.

Muguruza skruede tempoet yderligere i vejret, og selv om Venus kæmpede sig tilbage fra 0-40 til 30-40 øgede spanieren til 2-0.

Igen var spanieren ovenpå og brød sin aldrende kollega og bragte sig foran 3-0. Hun spillede fejlfrit uden åbninger og øgede til 4-0 og brød igen.

Venus Williams var helt i knæ og smed sit serveparti rent, og det så ud til at være slut.

I sit serveparti misbrugte Muguruza de to første matchbolde, men ved 40-30 tog hun en challenge. Bolden var ude, og spanieren faldt på knæ i glæde over triumfen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Dansk pop-ikon skal synge...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx