21/07-17 17:43; Opdateret: 21/07-17 18:47

Nordmand kører solo og vinder 19. etape i TourenNordmand kører solo og vinder 19. etape i Touren

Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) viste stor styrke, da han kørte alene over målstregen på 19. etape.

storybild

Efter flere forgæves forsøg lykkedes det endelig Edvald Boasson Hagen at vinde en etape i årets Tour de France. Scanpix/Philippe Lopez

Salon-de-Provence. Det er status quo blandt favoritterne inden Tour de Frances afgørende enkeltstart lørdag eftermiddag.

Førende Chris Froome (Sky) og alle hans rivaler tog en slags fridag på 19. etape, der blev ganske begivenhedsløs, selv om den var løbets længste med sine 222,5 kilometer.

Til slut kunne den cykelglade del af Norge bryde ud i jubel, da det endelig lykkedes Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) at hente en etapesejr efter flere gange at have været tæt på.

To andenpladser og to tredjepladser var det blevet til tidligere i løbet, men denne gang var timingen perfekt.

Den 30-årige nordmand kørte alene væk fra en større udbrydergruppe, der havde siddet langt foran feltet på en stor del af etapen.

Få kilometer før målstregen slog Boasson Hagen hul, og han holdt hele vejen til sin første etapesejr i dette års udgave af løbet.

Det er karrierens tredje etapesejr i Touren, men den har ladet vente på sig. De to første kom tilbage i 2011.

Nikias Arndt (Sunweb) var den eneste, der reagerede på Boasson Hagens angreb, men tyskeren kunne simpelthen ikke følge med i det uimodståelige ryk og måtte se sig henvist til andenpladsen.

Den spændende finale blev det eneste højdepunkt på en etape, der var tydeligt præget af, at mange ryttere er trætte efter mere end 3000 kilometer i sadlen de sidste tre uger.

Da først et udbrud på 20 mand efter 50 kilometer havde skabt et hul, satte hovedfeltet farten ned og kørte resten af etapen mere end 12 minutter langsommere end vinderen.

Klassementfolkene valgte at spare sig til en sidste kraftudladning på den 22,5 kilometer lange tidskørsel i Marseille lørdag.

Chris Froome, Romain Bardet (AG2R) og Rigoberto Urán (Cannondale) ligger inden for 29 sekunder, så der skal ikke mange fejltrin til at vende op og ned på tingene.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Uvejr over København: Får det...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Det betyder Meghan Markles nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx