Af Ritzau - 24/10-16 00:52

Hamilton glæder sig over sejr nummer 50 og stabilt løbHamilton glæder sig over sejr nummer 50 og stabilt løb

Verdensmesteren har haft problemer med sin bil i år, men et stabilt løb søndag sikrede ham sejr nummer 50.

storybild

Lewis Hamilton fejrer sin Formel 1-sejr nummer 50 i Austin, USA. (Billede: Scanpix/Clive Mason)

Den britiske racerkører Lewis Hamilton kørte sig ind i en eksklusiv klub, da han søndag vandt sit løb nummer 50 i Formel 1. Det har kun tyske Michael Schumacher og franske Alain Prost opnået tidligere.

- Den her sejr har været længe undervejs. Det har været en lang og hård periode for mig, og jeg kan godt sige, at jeg var nervøs for pålideligheden i bilen hele vejen igennem, siger Hamilton ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den tredobbelte verdensmester har lidt under motorproblemer, mekaniske problemer og dårlige begyndelser på løbene i indeværende sæson.

Han ved, at en enkelt fejl mere betyder, at han ikke kan hente sin holdkammerat Nico Rosberg, der indtager førstepladsen i VM-stillingen.

Rosberg fører med 26 point ned til Hamilton. Der resterer kun tre løb i sæsonen.

Hamilton er dog indstillet på at forblive positiv.

- Bilen manglede kraft i dag, og det bekymrede mig. Men det er et godt resultat for holdet. For mig personligt er det rart at have haft en solid weekend, og oven i købet fik jeg en god start, siger verdensmesteren.

- Jeg håber, at det fortsætter sådan her. Jeg følte mig meget mere tilpas, efter at vi havde ændret nogle ting i garagen i løbet af ugen.

Hamilton har vundet sine 50 sejre ved at deltage i 185 løb. Schumacher vandt sine 50 sejre på 153 løb, og Alain Prost vandt sine på 192 løb.

Nico Rosberg blev nummer to i søndagens løb. Det sikrer ham et glimrende udgangspunkt for at blive verdensmester, inden de tre sidste løb bliver kørt.

Rosberg blev i første omgang overhalet af en hurtig Daniel Ricciardo fra Red Bull, men tyskeren kom tilbage og tog en sikker andenplads.

På søndag køres løbet i Mexico, 13. november lægger Brasilien asfalt til Formel 1-karavanen, mens der sluttes af i Abu Dhabi 27. november.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx