Af Ritzau - 11/10-16 03:00; Opdateret: 11/10-16 03:24

Benteke efter lynmål: Vi fik besked på at presse fra startBenteke efter lynmål: Vi fik besked på at presse fra start

Belgisk angriber gjorde blot, hvad han havde fået besked på ved mål efter otte - måske syv - sekunder.

storybild

Christian Benteke scorede allerede, inden der var spillet ti sekunder af kampen mod Gibraltar. (Billede: Reuters/Rafael Marchante)

Belgiens landstræner havde givet sine spillere ordre til at lægge pres på Gibraltar, fra samme sekund mandagens kamp blev fløjtet i gang, og den besked fulgte angriberen Christian Benteke til punkt og prikke.

Selv om Gibraltar gav bolden op, scorede Benteke, inden der var spillet ti sekunder.

Scoringen er den hurtigste nogensinde i en betydende landskamp ifølge det europæiske fodboldforbund, Uefa.

- Træneren bad os om at presse højt oppe, så snart kampen gik i gang, siger Benteke til den belgiske tv-kanal RTBT ifølge Reuters.

Benteke opsnappede en sløj tilbagelægning fra en af Gibraltars forsvarsspillere, og så blafrede målnettet for første gang.

Belgien endte med at vinde 6-0.

Bentekes scoring faldt ifølge Uefa efter 8,1 sekunders spil.

Det er 0,2 sekunder hurtigere end Davide Gualtieris berømte mål for San Marino i 1993 mod England. Gualtieri chokerede alle ved at bringe lilleputnationen foran efter 8,3 sekunders spil.

Bentekes scoring er samtidig den hurtigste i Belgiens landsholdshistorie.

Og måske er det endnu hurtigere, end Uefa oplyser. Både Reuters og CNN har taget tid, og her stopper viseren efter cirka syv sekunder.

To minutter før første halvleg sluttede, scorede Benteke sit andet mål. I det 56. minut var han igen på pletten. Det er Crystal Palace-spillerens første hattrick på landsholdet.

- At lave et hattrick er fantastisk. Jeg ville have foretrukket at spille sådan her mod en noget stærkere modstander, men jeg vil ikke begynde at brokke mig, siger Benteke.

Han skiftede i august til Crystal Palace efter en svær tid hos Liverpool, hvor han ikke levede op til forventningerne.

- Jeg udnytter min nuværende form til at hjælpe mit hold. Efter en dårlig periode gør jeg det igen godt, og jeg ønsker at fortsætte på den måde, siger Benteke.

Benteke har scoret tre mål i fem Premier League-kampe for sin nye klub.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx