Af Ritzau - 10/07-16 19:23

Murray: Tidligere nederlag gør triumfen ekstra godMurray: Tidligere nederlag gør triumfen ekstra god

Andy Murray har prøvet at tabe grand slam-finaler, og det gør følelsen af finalesejren i Wimbledon ekstra god.

storybild

Andy Murray viste klassen i finalen i årets Wimbledon med sejr i tre sæt over Milos Raonic. (Billede: Reuters/Tony O'brien)

Det er først i de senere år, at Andy Murray er trådt ind på tennisscenen og har høstet de store triumfer i grand slam-sammenhæng.

Den måske skelsættende begivenhed var finalenederlaget i Wimbledon i 2012 til Roger Federer, som bragte Murray i tårer på banen.

Siden det smertefulde nederlag til Federer har skotten vundet tre grand slam-titler. Søndag blev det til den anden Wimbledon-titel i karrieren med sejr over Milos Raonic.

- Triumferne føles ekstra gode på grund af de nederlag, jeg tidligere har indkasseret, siger Murray ifølge AFP.

I årets finale slog Murray på overbevisende manér canadieren Milos Raonic, som blev holdt nede på blot otte serveesser. Det var kun et enkelt mere end Murray.

- Jeg spillede virkelig god tennis. Dette er den vigtigste turnering for mig hvert eneste år. Jeg har haft nogle herlige stunder her, men også nogle pinefulde nederlag.

- Disse sejre er specielle, og jeg er så stolt over at få fingrene i dette trofæ igen, lyder det fra Murray.

Det var sjette gang i træk, at Raonic tabte til Murray, som havde ros til modstanderen.

- Milos har haft nogle fantastiske uger på græsset. Da jeg vandt i 2013, havde jeg ikke tid til at nyde min sejr. Det vil jeg sikre mig, at jeg gør denne gang.

- Jeg ønsker at takke mit team og min familie. Jeg elsker jer alle, siger 29-årige Murray, der er nummer to i verden.

I 2013 blev Murray den første britiske herrespiller til at vinde Wimbledon, siden Fred Perry gjorde det i 1936. Nu har Murray også prøvet at vinde flere af slagsen, ligesom Perry præsterede i 1930'erne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx