10/09-13 09:22

Nadal: Umuligt at vinde alle grand slam på et årNadal: Umuligt at vinde alle grand slam på et år

Siden sin skadespause, har Rafael Nadal haft et enestående år. Men sejr i alle grand slams tror han ikke på.

storybild

(Billede: AP Images)

Rafael Nadal satte tyk streg under et imponerende år, da han natten til tirsdag besejrede verdensetteren Novak Djokovic i US Open-finalen.

Sidste år missede han OL i London, US Open og dette års Australian Open på grund af en knæskade. Men siden han gjorde comeback i februar, har Rafael Nadal vundet 60 kampe og kun tabt 3. Han har vundet 10 turneringer på vejen.

Alle fire grand slams har han også vundet i løbet af karrieren - otte gange har han løftet pokalen i French Open, to gange i Wimbledon, to i US Open og en enkelt gang i Australian Open.

Derfor ligner han nu det bedste bud på en spiller, som kan vinde alle fire grand slam-turneringer på et kalenderår. En præstation, kun to spillere har præsteret. Don Budge i 1938 og Rod Laver i 1962 og 1969.

Sådan en præstation tror spanieren imidlertid ikke på.

- Jeg tror, at det er umuligt for nogen som helst i dag. Det er min mening, siger han.

- I dag spiller de bedste spillere alle fire turneringer. Så for at vinde en turnering som denne, skal jeg vinde over Roger Federer, David Ferrer, Andy Murray og Novak Djokovic.

- De her spillere taber ikke i de tidlige runder, og det gør det umuligt at vinde alle turneringer. Hvis man lige er lidt under niveau, taber man mod de her spillere. Det er 100 procent sikkert, fortsætter spanieren.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Dansk skuespiller var alle vegne...
bt.dk
Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Tv-ekspert stiktosset over p-afgift:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx