Af Ritzau - 30/10-16 10:43

Wozniacki er blevet klog af skadesplaget sæsonWozniacki er blevet klog af skadesplaget sæson

Caroline Wozniacki vandt to turneringssejre i efteråret, da hun kom styrket tilbage fra en drilsk ankelskade.

storybild

Caroline Wozniacki har vundet to turneringer i efteråret: En i Tokyo og en i Hongkong. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Tennisspilleren Caroline Wozniacki havde før US Open i begyndelsen af september haft en sløj sæson med en længerevarende ankelskade og dårlige resultater.

Siden vendte tennislykken for danskeren, som pludselig begyndte at vinde kampe på stribe. En del af forklaringen skal man finde i netop skaderne, som har gjort Wozniacki mentalt stærkere og mere bevidst om sin krop.

Det siger hun til BT.

- Jeg har aldrig prøvet at være skadet så meget før, så det var helt sikkert noget, man mentalt lige skulle vænne sig til.

- Men samtidig har jeg også lært rigtig meget af det ved at vide, at man godt kan komme tilbage, selv om man har været skadet, og ens rangering ryger lidt ned.

- Jeg tror faktisk, det har været en god oplevelse at skulle kæmpe mig tilbage igen, siger Wozniacki til avisen.

Hun kalder efterårsperioden, hvor det blev til to turneringssejre, for en af de perioder i karrieren, hvor hun har spillet allerbedst.

Blandt andet fordi kroppen var trænet endnu stærkere under skadespausen, der nær kostede hende OL-deltagelsen.

- Jeg har helt sikkert tænkt anderledes over min træning nu i forhold til før i tiden, hvor jeg bare kunne klø på. Der kunne man stå i flere timer, og alt var fint. Nu skal jeg passe mere på, skåne kroppen og lave forebyggende træning, siger hun til BT.

Tidligere på ugen meldte hun afbud til årets sidste store WTA-turnering, WTA Elite Trophy i Zhuhai i Kina.

Turneringen tjener som sæsonafslutning for de af verdensranglistens bedst placerede spillere, der ikke spiller sæsonfinale i Singapore i denne uge.

Wozniackis afbud kostede hende en bøde på 50.000 dollar (cirka 340.000 danske kroner). Hun var nemlig forpligtet til at stille op.

Efter at have været nede som nummer 74 i verden før US Open, er hun aktuelt nummer 16.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx